21 Kasım 2018

daredevil s03e09:

Revelations

--- spoiler ---

.bu sezonu özel tasarlamışlar, hepsi iyi güzel ama fisk ölürse ne olacak? adam kaderi yazan el gibi, nasıl tasarladıysa hepsini yapmış. nadeem için planları varmış. yengesinin tedavisini falan o aksatmış, paraya sıkışıp bu işi yapmasını o sağlamış.

.zaten baştaki fbi amir karısının satılmış olduğunu bildiydim. kadının çocuğunu öldürmüşler, diğerlerini korumak için böyle yapıyormuş. her şeyleri açıklamak için amirini, bir tane müfettiği kadının evinde topladı. güzelce açıkladı. iş bitince şimdi ne yapıyoruz demeden kadın adamı nadeem'in silahı ile öldürdü. üzerine bir cinayet, adamı kullanmak için bir koz kazanmış oldu. fbi içinde bir masa dolusu insan aynı şekilde kullanılıyormuş.

.hepsinin imkanları ile fbi'den korunma ücreti olarak mafya liderlerini gelirlerinin %25'ini haraç olarak alacak, en son numara da oymuş. fbi bu liderleri sessiz sedasız toparlıyor ama kimsenin ruhu duymuyor. o da bir acayipmiş.

.esas olay matt'in annesi meselesiydi. bölüm başında, ortasında ve sonunda babasının kılığında görünerek meseleyi uzattılar. matt'in izanı iyice kaydı. doğru düşünemiyor, atlıyor da atlıyor. biraz sinir bozucu. hem kostüm de yok, ellerine sardığı iple adamı nasıl dövecek?

.zaten dex'e devamlı kaybetti. tek çare öldürdüğü karıyı dex'e göstermek olması gerek. fisk'in adamı olarak çok rahatladı, şakır şakır adam öldürüyor. tam bir mafya adamı oldu.

.rahibe doğum sonrası depresyona girerek bebeği bırakmış. rahibelik okulu öncesi boks maçında babası ile tanışmış. pat diye bebek olmuş, sonra bırakmış gitmiş. baştan beri konuştuğu rahibin durumdan haberi varmış. matt'e haber vermeyen herkese lanet etti, güzel konuşmalar oldu. öyle bıraktı gitti.

.anasını terk etmesi de aslında olması gereken ama tekrar görüşecekleri çok bariz. şimdi karen'ı korumak için kiliseye aldı. matt tam fisk'in mekandayken durumu duydu, oraya intikal edecek. halbuki salağı tuzağa düşürmek için nadeem'i kullanıyorlardı. kesin gelecek demişlerdi. gitmemesi akıllıca oldu. evinde adamı öldürmeye girmesi de akıllıca oldu ama öldürmeyeceğine bahse girebiliriz.

.foggy'nin hayati tehlikesi yok, yaptığı konuşma etkili olmuş. savcılık seçimini kazanabilir falan derken ailesini maddi olarak tehdit etti, belki hapse girebilirlermiş. hepsini foggy avukat olarak kazanamaz mı? esas kötüyü o kadar iyi strateji kuran bir adam olarak gösterdiler ki şimdi iyiler nasıl kazanacak insan şaşırıyor. resmen oynayacak hamleleri kalmadı. buradan güzel şekilde kurtarmaları lazım yoksa sezon sonu hayal kırıklığı olur.

--- spoiler ---