1 Kasım 2018

the gifted s02e01:

eMergence

--- spoiler ---

.diziden tiksinmişler çevirmiyorlar bile. tv'den arakladıkları altyazıyı koymuşlar. kaçıncı bölüm geldi ama ancak ilk bölümü izleyebildik. altyazı olayları eskisine göre daha aksak ilerliyor. bu kadar çok dizi içinde çeviriyi bırakmaları daha kolay oluyor. eh aslında haklılar da baya baya salakça bir dizi.

.ergen oğlanın kafayı sarıya boyamışlar, tam sıvamadıkları eksik kaldı diyorduk. sıvamışlar da... yine de doğum sahnesi güzeldi. en azından sezon başı için biraz para bayılmışlar. abartı bir durum da olsa güzel oldu.

.bebeği için niye endişelendi onu da anlamadık. bebek kadından daha güçlü gibi görünüyor. kadını öldürürlerdi, bebeği öldürmezlerdi. güya doktor getirmişler, bir şeye yaramadı. bu benlik değil diyor. beyin bükücü üçüz geldi, geleceği gösterip rahatlattı. durum bu muydu yani?

.bizim çekirdek aile iyice saçma sapan olmuş. savcı abimizin x geni pörtlemiş. ilaçla mı bastırıyor ne yapıyor belli değil. tam karısına söyleyecekti, ışık oyunları başladı.

.kadın desen çocuğu kaçırılmış gibi davranıyor. devamlı onu arıyor, gitti hacker'ın tekinde mermiyle muhatap oldu. neyse ki biraz dövüş sanatları çalışıyor. arazide göreceğiz kendisini, devamlı hemşirelik yapmayacak gibi.

.ergen ikiz kız kardeşinden korkuyor, rüyalarına giriyor. ne hikmetse sarı saçını bile gördü. demek sarı saç mühim bir yer alacak. deri ceketi de unutmamak lazım, tam bir kötücüller oldular. çok saçmalar allah affetsin.

.diğerleri normal yaptıklarını yapmaya devam ediyor. ışık saçan oğlan sevgilisi ve çocuğu öldü zannetti. normalde sanki elektrik yayılıyordu da elektrik kesilince öldüklerine hükmetti. doğurdu demeleri lazımdı, akıllarını peynir ekmekle yemiş gibiler.

.zaten o kadar ışık oyunu içinde yerlerini tespit edememeleri de çok saçma. güya çok üstün güçleri var, bu kadar zamandır arıyorlarmış bir de...

.neyse işte bu esas kötülerin amacı mutantlara özel bir toplum kurmakmış. iç güveysindeki mutantlar buna karşı çıkmış. zenci kara dudaklı karı bunları anlattıktan sonra bağırıp kafalarını şişirdi, üçüzler de tüm iç konsey midir nedir? hepsini öldürdü. çok da önemliydi sanki. pembe ceketli, yeşil ceketli derken, daha mutant olduğumuzu nasıl anlatabiliriz ceketlileri özlemeyeceğiz.

--- spoiler ---