1 Kasım 2018

daredevil s03e01:

Resurrection

--- spoiler ---

.ziyadesiyle sıkıldım. adamlar zaten o kadar çok dizi yapıyor ki bir esprisi kalmadı bunların. elli tane süper kahraman yaptılar. iron fist iptal edilmişti sanırım, onun da sezonunu ilerletemeden daredevil geldi. gelmez olaydı. malca bir başlangıç.

.en son bunların defenders hikayesi varmış. orada da bu elemanı kiliseye taşımışlar. bu sezon oradan itibaren başladı. bina çöküyor, bu patlamalar içinden kanalizasyona karışıyor, oradan vatandaşın teki kiliseye haber ediyor ve tekrardan iyileşiyor. bu ne ki şimdi?

.elektra meselesi zaten saçmaydı, şimdi öldü mü ölmedi mi onu da belli etmediler. tekrar getirecekler diye saklı tutuyorlar resmen. matt salağı kulağını patlatmış. tek kulak gidince kör oldum ben diye fevaran etti, zaten körsün demezler mi adama?

.sonra dokunma duyuları daha gelişti herhalde, dokunmayla görümeye başladı. hislerini daha üst seviyeye taşıyacak bir olay sanki ama çok ilerletmeden hemen tekrar suçla savaşmaya başladı gibi gösterdiler. sonra intihar gibi oldu. kafası bu kadar karışık, bu kadar bunalımlı başka da bir bölüm olamaz herhalde. resmen içimi sıktı.

.rahibe ile muhabbetleri, rahip kankası ile gereksiz muhabbetleri, hepsi bayıktı. adamlar sana bakıyor, neyin nağmesini yapıyorsun ki? eyübe göndermeler yaptılar, hiç alakası da yok tabii.

.babası dayak yese de yine kalkarmış. bunun muhabbetleri, iyileşme süreci falan filan derken oralarda bitti. bu salağı öldü zanneden arkadaşları var. evini kirada tutmak için bir sürü sıkıntıya girmişler. karıya kimliğini de açıklamış. onları falan unutmuşuz ya da geçmişe yönelik bizi aydınlatmak istediler. bir ay daha sabredip evini boşaltacaklar. 

.keltoşumuzun sinirleri tepesinde. sevdiceğini ülkeye sokamıyor. hapishanede yeterince incelikli takılamıyor. insanlara susun diye bağırması güzeldi. arada kafayı yemesi falan iyi. zaten dizinin en iyi karakteri kendisi.

.bir tane de hindu bir tip getirdiler sanırım. hindu kırması mıdır nedir? yengesi için varını yoğunu harcamış. kadın kansermiş. maddi durum kötüyken terfi almaya çalışmış, vermemişler. önce maddi durumu düzelt diyorlar. neyse işte kendisi keltoş ile görüşmeye gidiyor, bir anlaşma yapacaklar orası belli oldu. para için düzgün aile babasının kötü tarafa geçişini ele alacaklar gibi. hindu ailesi, çocuğu dair geriye kalan üyeleri de o kadar gereksiz olmuş ki anlatamam.

--- spoiler ---