19 Kasım 2018

manifest s01e06:

Off Radar

--- spoiler ---

.sonunda güzel bölüm yapabildiler, madem yaptık neden iki bölüme yaymayalım demişler. şimdi uğraştıkları kadarıyla oğlanın ölmesini engellediler. mevzuyu falan da çözdüler ama bir türlü müdahale edemiyorlar. hatta hükumet içinde farklı kurumlar birbirlerinden habersiz işler yapıyorlarmış. adamlar uçak yolcularından kimsesiz olanlar üzerinde deney yapamaya başlamış, insanlıktan çıkmış bunlar.

.neden oğlan bunlardan etkileniyor? onun bünyesi kuvvetli değil dediler ama pencereden bakması ile ilgili olabilir. daha bunları çözemediler. uçakta bulunan bulgar bir abimize bağlandı, neden ona bağlandı? neden diğerleri değil, onu da belki oğlanın kafasını okşamasına yorabiliriz. tabii cevaplar belirsiz.

.en uyuz kısmı, adamın karısı bir türlü adama güvenmiyor, yanımda değildin diye arıza çıkartıyor. az daha antibiyotikleri basacaktı. sebebi anlaşılmayan ateş için antibiyotiği normal şartlarda da basmazlar belki ama şimdi kanser tedavisini yok edecek bir tedaviyi nasıl kabul edecekti? ateşi düşünce kanserden ölecek, ateşi düşmese de kanser tedavisinin anlamı kalmayacaktı. böyle bir ikilem yaratmışlar, gerginlikleri güzeldi.

.adam bir bağlantı olduğunu hemen çakıyor, elinin altındaki bilgilerden bir deney yürüttükleri, insanları kurtarmaları gerektiğini de anlıyor. bölüm sonu bu iş bitmedi derken de haklı olduğunu görüyoruz. sadece nsa olaya karıştığı için deney yapılan yerleri değiştirmişler. neyse ki zenci ajan bir delil buldu, tabii madem taşındınız neden hemen temizlemiyorsunuz her tarafı? o biraz olmadı ama yine de heyecanlı oldu.

.bu tipler özel hallerini kimseye söylememe kararı almıştı, zenci nsa ajanı kötü karakter olarak göstermişlerdi, hatta eski nişanlıdan bilgi almak için bir sürü uğraşmıştı. şimdi adama her şeyi anlattı, gidip zenci ajana anlatacak mı? orasını göreceğiz. eğer iyilerden olursa sıkıntı olmayacak gibi ama şimdilik bunu tasarlamadılar.

.diğer taraftan baba karakteri de karısına uçakla ilgili durumları söyledi. kadın pek inanmadı. tepkisi çok saçmaydı. nasıl bir dram yaratmaya çalıştılar bilmiyorum ama bu kadınla olmamış. zaten hintli doktor ile yakınlaştırıyor gibiler, bu kadını bıraksın hintli ile devam etsin. adamlar izleyicilerden bunu söylemelerini istiyor gibi. bu kadar uyuz bir anne karakteri olamaz zaten. hem kardeşi niye gelmedi? onu söyledilerse kaçırmışım bak.

--- spoiler ---