19 Kasım 2018

daredevil s03e08:

Upstairs/Downstairs

--- spoiler ---

.bu rahibe anası çıktı. sanki elemanın duyabileceğini bilmiyor. duasına oğluşunu katıyor, o ara da matt egzersiz yapıyordu. yerlere yığılıyor. aslında güzel bağladılar ama kadın nasıl bir manyakmış ki? rahibeyken hamile kalmış, çocuğu annesiz büyütmüş. babası ölünce de annesi olduğunu söylememiş. öyle güya ilgilenmiş. hasta bir olay.

.genel hikaye gidişatı da güzeldi. fisk ile karen görüşmesi çok gergin geçti. kadın mallık yaptı, foggy'nin planı daha iyidi aslında ama onun yerine fisk ile görüşmeye gitti. babası hakkında makale yazdığını söyledi. babasını çekiçle öldürmesi ortaya çıkarsa fbi ile anlaşma bozulur diyorlar.

.foggy de güncel olarak suç işlediğini kanıtlayabilirsek fbi ortaklığı bozulabilir diyor. bunun için savcı ile atışmalara geçti ama bir işe yaramayacak gibi duruyor. işe yarasa güzel olur ama fisk'i bu sezon bitireceklerse bu kadar iyi bir esas kötünün yerine ne koyacaklar?

.bir kere adamın planı süpermiş. rekabetleri ortadan kaldırıyor. devlet içinde örgütleniyor gibi gösteriyorlar. devletin imkanları ile tek başına suç lideri olacakmış. bunu foggy düşen belgelere bakınca buldu. eski bir vergi davasından pat diye bunu görmüş. güzel ayrıntılar koymuşlar.

.dex olayı da apayrı bir tat kattı. elemana çığlık atabilirsin deyip sarıldı. babacan şişko bir adam olunca da dex dediğini yaptı. halbuki daha bir kaç saat önce kızı öldürüp paketlemişlerdi. adam güya düzelmek istiyordu. kadından cinsel bir beklentisi yokmuş. intihar hattında çok iyi bir insan olduğunu görmüş, o çeşit bir  yardım bekliyormuş. durum buymuş. kadın kabul etti ama akşamına çıkamadı. fisk onu zaten izliyordu. adamın tüm kameralara nasıl bir erişimi var? fbi otelinde nasıl bir mekan kurmuşlar böyle. buna insanın aklı sırrı ermiyor.

.matt ile nadeem salağı dex'in mekana gittiler. kanıt arıyorlardı. matt giysinin kokusunu alıyorum dese de inandıramadı. kasayı falan açtılar ama kostüm yoktu, sadece kasetler çıktı. kasetler de aslında kendi başına yeterli, adamın sosyopat olduğunu anladılar. bir taraftan avukatla elemanı oyalamayı tasarlarmışlar ki gayet güzel bir plan, diğer taraftan adam pat diye geldi. aksiyon olsun diye yapmış olabilirler ama keskin nişancı arkadaş, yine hepsine kök söktürdü. nadeem'in olduğunu da gördü. sıyrık da olsa bir mermi yarası oldu. işler karman çorman oldu böyle. ne taraftan toparlayacaklar bilmiyorum ama güzel olacak.

--- spoiler ---