18 Kasım 2018

the gifted s02e02:

unMoored

--- spoiler ---

.gereksiz işler devam ediyor. adamlar hikayeyi bile düşünmemiş gibi. mutantlar memleket yapacakmış, bunlar için de özel güçlülerden ordu kuruyorlar, eğitim yapıyorlar. geride kalan tipleri de öldürüyorlar.

.üçüzler insan öldürme konusunda biraz çekiniyor. en azından bizimkilerle takılmış tip çekiniyor, başlarındaki tip önemsemiyor, önüne geleni öldürüyor. aptal sarı kafa olmuş oğlanı da öldürecekti az daha, o da çok saçma bir sahneydi.

.ailelerin iletişimsiz kalması, annesinin baba karakterine kızın kaybolsaydı böyle sakin kalamazdı demesi falan inanılmaz salakçaydı.

.lider tipli olan bir ara bağımlıymış, onu kurtarmaya bir tip gelmiş, avukat bir tip, şimdi mutantların avukatlığını yapıyormuş. direniş için bu elemana bir amaç vermiş örgütlemiş. şimdi ondan yardım istiyor, kadın eski inandıklarına lanet ediyor. eleman hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. salak bir tipe yönlendiriyor, yardım zannediyorlar.

.bunlar kendi aralarında inner circle dedikleri dalgayı arıyorlar. türkçesini bilemedim, türkçem bozuldu lan, bir tabir kullanıyorlardı ya unuttum. gereksizdi yani.

.kız kardeş ile oğlan kardeş aralarından nasıl bir mevzu var? bunlar alman kardeşler olarak bomba etkisindeler, oğlan kızı kandırıp gücünü kullanmaya çalışıyor, sonra da kız ölüyor. rüya bu yani, ikisi bir arada görüyor iyi güzel de kız kardeş, kardeşi ile görüşmek istemiyor mu? ölen insanlar konusunda kafayı mı yemiş? yapa yapa bu kadarını mı yaptınız ulan? 

.bir de bebek mevzusu var, en son ateşi yüksek diye bağırarak bitirdiler. mutant bebek, ateşi kaç olacak peki bunun? babası da uzaktan ışık gösterisi yapıyordu. kadın bunu görüp gülümsüyor. madem öyle niye ayrı düştünüz arkadaş? bu neyin kafası?

.geçen sezondaki sentinel ajanı da güya hayatına devam ediyor. bir taraftan olayları araştırmış, diğer taraftan karısı bırak diye yalvarmış. böyle saçma sapan şeyler işte.

--- spoiler ---