6 Kasım 2018

manifest s01e05:

Connecting Flights

--- spoiler ---

.puanı düşüyor, düşmesini de hak ediyor. saçma sapan bölüm yaptılar. sadece esas elemanın dizinin konusuna sırtını dönmesi, ardından her şey bağlantılı fısıltısını duyması ve oğlunun da işin içinde olduğunu öğrenmesi ile biten bir bölüm oldu. herkes uyurken oğlan uçak penceresinden bakmış. hepsi ses duyarken bu hisseder olmuş.

.tüm bu olaylara karşı gelmek için yazı tura atıp günü yaşayalım dediler, pek de bir alakası olmayan şekilde gay jamaikalı adamın yerini buldu. sonra da kapının arkasında lezbiyen karının geldiğini bildi. gay lezbiyen kaynamasına da dikkat çekerim.

.babası hayret etti de elini niye bırakıyorsun. dur deyince niye durmuyorsun diye bir tane patlatmadı. biraz kızar gibi olunca hemen kendini frenledi. çok ileri insanlar bunlar.

.geriye kalan kısımlarda diğer uçak görüntüleri, karısının ve geride kalanların hayatları şeklinde gereksiz anlatımlara geçtiler. hele karının yeni adamla tanışıp kızının onu baba olarak görmesi kadar anlamsız bir şey olamaz. beş senede hemen nasıl değişmiş bu kadar?

.hepsi bir aşk üçgeninde, hepsinin derdine çare çok eşlilik. bunu dememizi bekliyorlar. dizi o tarafa giderse şaşırmayacağım ama ne alaka değil mi? gizem konusu ne alaka? bunların duydukları ses ve uçağa ne olduğu ne alaka? bunların hepsini es geçip, salak saçma dramlarla bize geliyorlar.

.hoster kadın yakalandı. zenci adam güya soruşturma yapıyor, ilkin kadınla uğraşıyor sonra dedektif adamla anlaşma koparmaya çalışıyor. geçen bölümdeki baskın yüzünden başı beladaydı, onu halletti. istediğini yaptıracak hale gelmiş oldu ama saçma işte.

.aynı zamanda karısı, en iyi arkadaş geyikleri de bitmedi. anası buna kroşe örmüş de kroşe de kroşe, ne lan bu? babası hala kızımızı seviyor demiş. kızı buna pizza getiriyor da git adamı geri al diyor. evlenmiş adama böyle bir tavsiyede bulunuyor. babasının da kızı uçakta kaybolmuş, karısı kanserden ölmüş ama hiç umrunda olmamış gibi. toptan saçma işte.

.daha kötüye giderse izlenmez bir hale gelecek. genel hikayesinden toparlamaları gerek ama hiç niyetleri yok gibi. nerden bulaştık bu diziye dediğinizi duyar gibiyim.

--- spoiler ---