4 Kasım 2018

Ancient Aliens s03e12:

Aliens and Deadly Cults

--- spoiler ---

.uzun bir aranın ardından antik uzaylılar ile yeniden karşılaştım. bu sefer lifetime kanalında denk geldim. eskiden digiturk paketinde history channel'daydı. zamanla hepsi bedava olacak da biz göremeyeceğiz, yavaş yavaş geriden geliyorlar. bir de tabii eski bölümler.

.kaçırdığım bölümlerden, kendi çapında biraz mide kaldırıcı bölüm. devamlı ceset gösteriyorlar. biraz sapla samanı da karıştırmış gibiler. bir kere tarihsel olarak insan kurban etme ile toplu intihar gerçekleştiren tarikatların durumları farklı farklı olmalı. hepsi bir kaynaktan bilgi aldı bunları yaptı diyorlar ama pek tatmin edici açıklama sayılmaz.

.diğer taraftan bu kadar tarikat, göklerden bir sinyal alı böyle işler peşine düştüyse ki az buz değiller, orada da bir gariplik var. adamlar isa adına bile böyle şeyler yapmış. kilise intiharı sonradan yasaklamış.

.yıldızları, sirüs'ü mirüsü gösterip kıyamet gelecek diye kandırıp insanları toplu intihara sürüklemişler. bunları yapabildikleri için mi yapmışlar? tarikat olayının kökeninde olan mesele burada da var. belki sadece bu var ama adamlar gerçekten böyle bir sinyal olmuş olabilir mi diyorlar. 

.zaten adamların olayı bu, dünya dışı bir sinyal olmuş. ona göre insanlar bu hale gelmiş diyor. aynı zamanda dna'da tanrı geni eklemişler diyorlar. tanrı geni ile insanlar sinyalleri algılama konusunda hassaslaşmış diyorlar. 

.tanrı miğferi dedikleri bir alet yapmışlar, beyne uygun elektro manyetik sinyaller göndererek ruhani deneyimler yaşadığı hissi veriliyormuş. biz bu kadarını yapıyorsak uzaylılar ne yapar demeye getirmişler ama tabii kıyas biraz saçma. bilgiler güzel ama...

.dünyayı tanrı haricinde bir gücün yarattığı fikri de güzeldi. kötülüklerin kaynağı olarak bu gücü gösteriyorlar. toplu ölümler, afetler, hepsi bu arkadaşlardan sorulurmuş. bu da genel bakış açısından fena bir düşünce değil.

.tanrılara inanıyoruz ama uzaylılara inanmıyoruz. bir gün bu değişebilir de demeye getirdiler. belki zamanda ilerleyerek tanrılar inanma konusu olmaktan bile çıkar, uzaylı tanrılarımız ile tanışabiliriz demeye getirdiler. allah kabul etsin ne diyelim.

--- spoiler ---