10 Ekim 2018

the walking dead s09e01:

A New Beginning

--- spoiler ---

.ağır aksak başladı, düşman olmayınca çekilmez oldular. kendi başlarına kendi kendilerini de yönetemeyecekler o da belli oldu. daryl şimdiden arıza çıkarmaya başladı. zaten büyük savaşın ortasında rick ile kavga etmişlerdi. herkesin doğrusu kendine, şu kadar insanı yönetmek bile zor, bize vermek istedikleri mesaj bu ama işte saçma sapan dramlarla olmuyor.

.müzenin tekine gidip, oradan tohum ve orta çağ tarım aletleri almaları güzel fikirdi. geçen sezon çöpçüler karısı bunu söylemişti sanırım, neyse görev buymuş. iyi güzel diyoruz. ilkin bütün esas oyuncular bir görevde, büyük bir şey olmalı diyoruz. sonra kutlama mı yapacaklar yoksa? neyin zorlaması diyoruz. mevzu anlaşılıyor.

.gerginlik için müzenin cam tabanları kırılmazsa olmaz diyoruz. ezekiel öleyazıyor, o da güzel tamam. en azından ölmüyor kurtuluyor. bir sıkıntı yok, heyecan yaşıyoruz. tamam yine de tamam.

.sonra yolda zombi var diye, bir o taraf bir bu taraf. dağılmalar falan filanı pek anlamıyoruz. hadi diyelim dağıldın, yine mevcut karakterler ile yoldaki tüm zombileri öldüebilecekken, kaçış moduna geçiyorlar. hadi diyelim riske atmak istemiyorlardı falan filan ama bu sefer de oğlanın atı kurtarmasına mani olmaları gerekiyordu. at bağlı kaldı, zombiler yiyecek diye öne atılıyor. salak saçma bir ısırık sahnesi ve at tepmesi ile ölüyor. at niye tepiyor ki? o da mı mesajlıydı?

.sonra gidiyor ailesine durumu anlatıyor, bunu suçluyorlar. maggie'nin ne suçu vardı ki? alakası yok aslında ama olay çıkartacaklar ya işte, şu zamana kadar bir sürü insan öldü, bir sürü görev oldu. niye bizim oğlanı götürdün diye kazan kaldıran olmadı. şimdi eski lider yavşak adam ile birlikte olay çıkartmak için böyle yapmışlar. adam ölen çocuğun babasını sarhoş edip maggie'nin üzerine salıyor. karıyı da glenn'nin kabrini bozmuşlar diye sote bir yere yolluyor. adam saldırıyor, öldüremüyor. çocuk falan düşüyor, diğerleri sese geliyor neyse ki...

.maggie yavşak adamla yüzleşmeye gidiyor. bu sefer kendi saldırıyor, yine öldüremiyor. artık bunu idam ederler diyoruz ama etmeme ihtimali insanı sıkıyor. neyse ki idam ediyorlar ama o da güzel olmuyor. çocuklar görüyor. michonne dur mur diyor, maggie burası benim çöplüğüm diyor. öncesinde rick ile anlaşmazlığa düşüyorlar. hilltop da hilltop herkes kendi halkını koruyacaksa zaten ne anladım ben bu işten? negan daha makul.

.zaten kurtarıcıların fabrika mekanında bir şey yetişmiyor, aç kalıyorlar. negan'a destek duvar yazıları geliyor. şaka gibiler, adam hepsini sindirmişti ama şimdi sempatik olmaya başladı. sonuçta uslu olanları ödüllendiriyordu. bunların sistemi yok. hep bu kafalar işte.

.rick tipi, michonne ile muhabbeti falan çok gereksiz, yatak sahnesinde karı o kadar siyah ki karanlıkta resmen görünmüyor, öcü gibi duruyor. çok mu arıyorlar böyle şeyleri?

--- spoiler ---