11 Ekim 2018

manifest s01e03:

Turbulence

--- spoiler ---

.adamlar tek tek polisiye olayları genel hikayeye yedirmeye çalışıyor. geçen bölüm sonu ölen yolculardan bir kadın vardı, onun hikayesi tek başına aslında normal bir cinayet ama işte içindeki çağrı buna gerçeklerini sahiplen demiş de kocasının foyasını meydana çıkarmış. o yüzden hizmetçisi kadını öldürmüş. hikaye bu.

.kocasından şüpheleniyorlar, sonra hizmetçi katil çıkıyor. bu da şaşırtmacası oluyor. kadın ortadan kaybolunca adam hizmetçisi ile devam etmiş. böyle mesajı da sıkıştırmışlar. çok lazım sanki ama bunları yapıyorlar.

.esas karakterler ses duymadı, polis karı sadece bir his ile veledin harflerinden yaptığı kelimelerle olay çözdü, pek olmuyor aslında böyle.

.esas hikayesi biraz ilerledi, mevzuyu oradan devam ettirecekler. kanlarında ölümden dönenlerde olan bir farklılık varmış. onu yeni buluyorlar ve hepsinde varmış. çocuk için yapılan araştırma sonucunda bunu gördü. hintli karı ile esas adam yakınlaşır mı diye de düşündürüyorlar ama o kadar gereksiz olur ki, bu cümleyi yazarken utandım bak.

.geriye kalan komple aşk üçgeni yok efendim o bunu aldatmış mı? beş sene içinde kaç adam eve gelmiş. bu gibi mevzuları ele almaya başladılar, fazla olmuyor böyle yapınca.

.gerçeğini sahiplen hikayesine tek polisiye koymayalım, diğerlerinin geçmişini de koyalım demişler. mick denen karının yaptığı araba kazasının geçmişini de anlattılar. alkollü olduğu bariz ama yeterince alkollü değil mi? taksi çağırmak istemiş ama arkadaşı istememiş. sonra kaza yapmışlar, kadın ölmüş. cenazesine gittiklerinde kovulmuş.

.gerçekliğini sahiplenmek isteyip ikinci kez gidince bunamış zenci karıyı yolun ortasında gördü, zar zor araba kullanabiliyordu. kazadan sonra psikolojisi bozulmuş. her neyse işte, araba ile çarpmasın diye gelen arabanın önüne kırdı. çat diye diğer polisiyeye bağladılar. böyle tesadüf olur mu? içerde zenci hizmetçi karı, kolye ve herhalde silah falan bulundu. çözdüler bittiler her şeyi.

.nsa midir nedir? bunları araştıran zenci de karının halini inceliyor. eski nişanlısından köstebek olmasını istedi, olmadı kavruk derili.

--- spoiler ---