9 Ekim 2018

the man in the high castle s03e02:

Imagine Manchuria

--- spoiler ---

.adamlar aralara bir sürü olay sokuşturuyor, sonra onları unutuyor. bir sürü açıklama bekleyen konu oluyor. sezon finaline gelince bir şeyler yapıyorlar ve öyle kalıyor. geçen sezondan direnişle ilgili bir sürü tip vardı. onlara ne oldu? şimdi yahudi tip çıktı meydana, ne ara buraya geldiler?

.şehir yok olacak diye kaçan iki tip meksikada meydana çıktı. onların hikayesi de nedir? neden devam ettiriyorlar? toplamda hikayelerin paralel evrenlerle ilgili esas hikayeye bir faydası olması lazım ama hiç umurlarında değil.

.esas adamımız john'un başındaki dertler de ayrı bir olay. adamın aile dramı evrenler üstü bir hal alacak, bu oğlanı diğer evrende görecek mi? buna gitmez herhalde, aralarında çok farklar var. şimdi aynı hastalıktan kızları da muzdarip olabilir diye ortalık karıştı. karısı öldürdüğü doktorun karısına gitti. peşini bırak bu işin falan derken tartıştılar. sonra kadın bunu boğuyorken kafaya bir tane koydu, o da katil oldu. kocası kocasını, kendisi de karısını öldürdü. üstünü nasıl kapatacaklar?

.devler mareşeli midir nedir? o tip ve yanındaki şişko leş kargaları gibi tepesinde uçuyor. zaten pis kokuları almışlardı. mevzuları uzaktan anlıyorlardı. gazeteciyi de fişteklemişti, şimdi john gay kocasını kullanarak kendi tarafında tutuyor. en azından biz böyle anladık. tam iyi güzel derken, karısı katil oldu.

.ölen yardımcısını bulamıyor. diğer mal oğlandan şüphe bile etmiyor. o gidiyor kıdemsiz stajer falan diye bir yere yerleşiyor, başındaki adam bizi dinliyorlar işareti yapıyor. kim bunlar? başka örgüt mü? ne oluyor anlamıyoruz.

.arada başka bir ajan geliyor, bir şeyler olmuş. john'un haberi yok. neyden bahsettiklerini bile anlamıyoruz, belki bir şekilde tekrar konu gelirse açıklayacaklar. gelmeyecekse ne diye yapıyorlar, onu da anlamıyoruz.

.esas olay juliana ve kardeşinin yakalanmasıydı. manyak müfettiş bunları da aldı götürdü. karıyı kendi eliyle öldürmüş, nasıl hayatta olduğunu anlayamadı. ticaret bakanı geç de olsa kızları kurtardı. üstü ile görüşüp meseleyi halletti, kendi gözetimine aldı ama bu sefer de kardeşini geçiş yaptırdılar. hepsi karman çorman olabilir. geçiş sahnesi pek güzeldi. keşke diziyi hep böyle yapsalar.

--- spoiler ---