27 Ekim 2018

the man in the high castle s03e09:

Baku

--- spoiler ---

.sonunda frank'i öldürdüler. güzelce de öldürdüler ama elemanı niye oraya götürdüler pek anlamadım. japon toplam kampıymış. orada taşın üzerinde frank'in şekillerinden var. baş müfettiş bana mesaj veriyordun falan diyor. aynı yerden çıkmışlar gibi anlattı ama belki başka bir manası vardı. çok ağır olduklarından biz anlayamadık. adam onurlu bir şekilde üniformasını giydi, kafasını uçurdu ve pis yahudi frank olayı kapandı. sevindik buna.

.tabii yine de bu kadar zamandır cebelleştiğimiz karakter. juliana ile öyle ayrıldılar, herkes kendi yoluna gitti. bunlar gay arkadaşı ile poster yapıp dünyayı bilinçlendireceklerdi. öldü gitti, üzüldük mü yoksa? bitiş müziğini özel yapmışlar, üzücüydü.

.esas olay giriş kısmıydı. john kendini ve oğlunu filmlerde gördü. göreceğini zaten tahmin ettiydi de bu eleman diğer tarafta o kadar mühim biri mi? neden videosu çekilmiş, nasıl denk gelmiş? belki bu evrendeki john'a dokunup evreni kurtarmak istiyor olabilirler mi? diğer taraftan yüksek şatodaki adamı arıyor. yanındaki karıyı bacağından vurdular, yerini söyletirlerse onu da paketleyecekler.

.şak diye tarafsız bölgeye gelip iş yaptılar. ticaret bakanı bile geldi. kendi hakkındaki önemli bilgileri john'a anlattı. savaşı engellemek için nerdeyse önüne gelene özel durumunu anlatacak. makine olmadan da geçiş yapabiliyorlar. kendi oğlumdan aldım dediğinde zaten aklında tek bir fikir olduğunu biliyoruz. o yüzden john ne yapacak, her şey ona bakıyor.

.himmler özel görevle gönderdi. yaptıkları makinadan ne kadar haberdar olduklarını öğrenmesi ve yüksek şatodaki adam meselesinde araştırma yapmasını istedi. istediğini yapıyor ama bir taraftan şüpheci rüyaları var. toptan nazileri ortadan kaldıramazlar, dizi bu ama yine de güzel olabilir. sezon sonuna beklentilerimiz yüksek.

.karısı test yapılmasına müsaade etmedi. çocukları alıp sahil evine kaçtılar. john ben gelene kadar testi yapmayacaklar demişti. birisi arkasından iş çeviriyor ama işler karısının üstüne kalacak. emirlere karşı geldi diyecekler.

.frank'i çok çabuk buldular. antikacı arkadaşa çok geç ulaştılar. bir türlü anlaşamadılar, kaçamadılar. bu anlamda güzel olmadı ama artık frank ölmeliydi. ölümden döndürüp tekrar öldürdüler işte.

.bir de  yahudi avcıları meselesi vardı ya saçma sapan bir konu. yahudi olayı zaten çok gereksiz artık. 

.juliana bir ekip daha kurdu. waytt denen tipin arkadaşları ile tesisi havaya uçuracaklar. madenden yeni giriş falan buldular. diğer evrenlerden bilgi hatırlayarak işler yapabiliyor. özel güçlü kahraman gibi takılıyor.

--- spoiler ---