27 Ekim 2018

supernatural s14e03:

The Scar

--- spoiler ---

.bölümdeki en iyi muhabbet başlangıç kısmındaki sakal muhabbetiydi. o derece dandik bir bölüm aslında. dövüş sahneleri, yaratık dişleri inanılmaz kötü. adamlar biz efsaneyiz kafasından çıkıp biraz bunlara para harcasınlar. hem kimse niye demiyor, madem michael gitti, bu yaratıkları kim yolluyor?

.dean kaia denen tipin mızrağı yüzünden michael'den kurtulmuş. kadın da mızrağı da alternatif evrenden geldiği için özelmiş. baş meleğin en güçlüsüne zarar verebiliyormuş. durduk yere silah çıkardılar, michael de o kadar güçlü olmasına rağmen bundan zarar görmüş ve dean'i rahat bırakmış. böyle bir mantık olabilir mi? çok kolay hallettiler.

.arada dean kötü olacakmış gibi gösteriyorlar. o kapıyı açık bırakıyorlar. kaia'nın sorgulanması, öncesinde silah çekmesi görüntüleri falan filan derken yoksa hala michael mi diye bekliyoruz. şimdilik bir kıpırtı yok. artık olsa da manası olmayacak. çok saçma bir yere doğru gidiyor.

.kaia meselesini de net hatırlamıyoruz. claire ile ilgili sıkıntısı vardı. şimdi şerif kadın kızına söylemek istemedi. kızı derken castiel'in kızı aslında ya neyse işte. onların muhabbeti dünyayı yok etmek için toparlanan ordu karşısında önemsiz kalıyor ama adamlar sıkıştırıyor da sıkıştırıyor.

.bir de jack meselesi var. gücü gitti diye az daha ortamı terk ediyordu. son anda bir kız gördü abayı yaktı. en azından öyle gibi gösterdiler. gücüm olsa kurtarırdım diyerek hayıflanırken, normal bir insan evladının düşünmesi gereken şeyi düşünerekten kızı kurtardı. castiel bunu nasıl düşünemedi? adamın güçleri zaten işe yaramaz, kafa da çalışmıyor artık. bir karakteri yükselteceğiz derken diğerini iyice gömüyorlar. zaten nerde o eski castiel'ler, hiç zevk vermiyor artık.

.sam ile dean araba sürüşlü konuşmalardan da bıkmışız. bu dizinin mimikleri de yoruyor lan artık beni. sam mimiklerini her sezon ikiye mi katlıyor abicim, yeter kaşını gözünü oynatmadan bir hareket yap. devamlı bir mimik. lakabı bay mimik herhalde.

.dean iyi güzel kendi gibiyken neden üzerindekileri sinirli şekilde çıkardı. niye kendine öyle baktı? mekanı bir sürü avcı basmış, direnişçiler gibi bir merkez oluşturmuş, onlardan da rahatsız. komple rahatsız dean herkesi kovup kardeşi ile avcılık oynamaya devam edecek gibi. michael de bir sezon sonuna kadar kendi başına takılır. 

.nick-lucifer olayını da sadece geçiştirdiler. kendi kendine çözmesi gereken sorunlar varmış da biraz rahat bırakalım da falan da filan, adam seri çekiçli katil çıktı.

--- spoiler ---