28 Ekim 2018

castlevania s02e01:

War Council

--- spoiler ---

.daha güzel bir çizgi film gibi hatırlıyordum. biraz durağan başladı. pek bir olay olmadı. savaşla bitmişti sanırım. geçen sezon, dört bölümde ne oldu o kadar hatırlamıyorum zaten ama dört bölümde çok fazla bir olay olmamıştı. 

.dracula abimizin karısını haşat ettilerdi, o da insanlıktan intikam alacaktı. esas elemanlardan birinin ne iş yaptığını hiç hatırlamıyorum. bir de dracula'nın oğlu çıkmıştı. o da insanlığın tarafını tutuyor. hep birlikte güzelce savaşacaklar gibi. ötesinde ne olabilir bilemiyoruz.

.bir çeşit tarikat vardı, onda bir adet kızcağız vardı. esas oğlanla tanışmışlar mıydı? ortaklaşa savaşmışlar mıydı? böyle bir şeyler. onlar kaldığı yerden saçma muhabbetlerine devam ettiler. insanlar da yaralarını sardı, gelecek savaşlara bakacaklar.

.dracula cephesinde iki tane insanlıktan nefret eden insanı savaşı yönetmek için belirledi. aynı zamanda kalesini eflak civarlarına mı taşıdı ne oldu? orduları yönetecek beyaz tip ölüleri diriltebiliyor. zenci tipin de bir özelliği vardır. yaratıkları bunlar hazırlayıp yönlendiriyor.

.bir de arıza çıkartan vikingli vampir tip var. savaşın çok baştan savma, düzensiz olduğunu söyledi. doğru düzgün ne  yapacaklar, onu göreceğiz.

.giriş hikayesinde tekrardan dracula'nın karısının insanlara şifa dağıtırken pis rahipler ile gelip evinden alınmasını anlattılar. bunlar unutulan bilgiler, büyü değil dese de inandıramadı. beni öldürürseniz hepinizi öldürür deyince de tehdit zannettiler ama inşalalh öldürecek, allah izin verirse.

--- spoiler ---