26 Ekim 2018

the haunting of hill house s01e05:

The Bent-Neck Lady

--- spoiler ---

.iyi güzel de şimdi hepsinin gelecekteki hali çocukluğuna hayalet olarak dadanmış mı? neyi anlatmaya çalışıyorlar? bir de zamanda döngülü hikaye yapmasalar da olurdu. annelerine ne olmuş peki? bir sürü çözülmemiş soru var, babası annesini kurtarmaya mı gitmiş? yoksa öldüren o olabilir mi? polisler soruşturmamış ama nell zaten intihar ettiler zannediyor.

.tabii en başta bu ev midir nedir? bunları zamanda döngüye alıp yıllar yıllı neden öldürme planı yapmış? insan geleceği ile korkutulsa bunun manası ne olur ki? bir yere bağlamaları lazım, güzel bir şaşırtmaca ama içi boş.

.muhtemelen uzun adam da luke'un kendisi çıkacak. diğerlerine dadanan kimse var mıydı? lezbiyen tip her şeyi baştan biliyormuş gibi. esas karakter o olmalıymış. hemen olayları çözebiliyor, çok fazla karışmıyor. kimseye o kadar değer vermiyor. nell denen arızalı tip herkese atar gider peşinde, kimseyle geçinemeyip ölüyor gidiyor.

.doktor neydi öyle? git eve yüzleş diyor. mal psikiyatristler işte, yapacakları bu ancak. güya her şeyi bilimsel olarak ele alıyorlar. ne oldu şimdi? abisi ile yüzleşmesi yeterli gelmemiş de eve yönlendiriyor. sonra kadın ölüyor. o doktorun diplomasına el koymaları gerek.

.genel olarak hayatını anlattılar. son kardeş olarak kardeşler anlatıldı. geriye kalan bölümlerde baba ve anneyi anlatacaklar mı? esas anne karakteri mühim oldu. kızını nasıl gözü yaşlı şekilde öldürebildi? olayların farkındalar mı? değiştirmeye çalışıyorlar mı? kurtulan olacak mı? bunlar merak ediliyor.

.karabasan sorunu için uyku uzmanına gitmiş, uzmanlar hastalarına çakabiliyorlar sanırım. kahve için pek heyecanlı davranmış, sonra kahve içmişler (biz çay onlar kahve) sonra da evlenmişler. hikayesi biraz şaka gibi.

.adam yanında ama sıkıntı yok, bir kaç sefer karabasanından uyanmış, adam yardım etmiş. sıkıntı olmamış. son seferinde ayağa kalktığında bir kriz geçirmiş şak diye ölmüş. sanki eğri boyunlu karıyı gördü de boynu eğrildi gibi gösterdiler ama o sadece kendisiymiş. adamın öldüğü anı da görmüş. eğri boynu da kendini astığı boyun, kırdığı boynu imiş.

.ta küçüklükten beri kendine dadanıp neyi anlatmaya çalışmış. zaten nasıl anne babaysa, çocukları sebil oluyor, manyak oluyor hala ev de ev... ne önemli bir evmiş bu arkadaş. 

--- spoiler ---