14 Ekim 2018

the man in the high castle s03e04:

Sabra

--- spoiler ---

.tagomi'nin kesilen olayı yüzünden puanını bol tuttum, sonraki bölüme süper bir gelişme bekliyorum. joe malı geldi usta tagomi'yi harcayacak. gölgeler içinde koskoca bakan tek başına mı yürür? öyle yaptılar, arkasında bizim azılı süper ajan, tam öldürecekken gözlerini kapattı ve bölüm bitti. adam kesin diğer evrene geçecek. gözü önünde gerçekleşen bu olayı juliana'ya anlatacak ve oradan hikaye iyi bir yere gelecek, diye umuyorum.

.şu aşamada joe, babasını öldürmüş sakat bir insan gibi. juliana ile sevişiyorlar falan filan da bu karı zaten herkese bir gülümseme derdinde. ikişerden devam ettiriyor. frank ile nişanlıyken de böyleydi, frank hayatta ama öldü zannediyor, yine böyle. neyse karının özel hayatına çok girmeyelim.

.esas olay evrenler arası gezginlik meselesi, tagomi bunu yapıyor. diğer insanlara söylemiyor. kendisi ticaret bakanı ama petrolle ilgili sıkıntılar var. orasını çok algılamıyoruz hala. almanların başındaki tip hem filmler yüzünden hem diğer mevzular yüzünden tagomi'nin harcanmasını istiyor.

.joe bunlara mı sadık? madem öyle niye john'un yaverini öldürdü? direnişle falan çalışıyor gibi yaptı ama değil gibi de, önemli insanları ve ailelerini gözünü kırpmadan öldürüyor. nedir bu joe'nun sorunu adamım ya?

.uyuz karakterler işte öyle gidiyor. bir de yetmezmiş gibi. lezbiyenler, ibneler ve yahudileri kaktırdılar. bölümün özel konusu buydu. zayıf oğlanda bir yumuşaklık hissetmiş miydik? daha önce ortaya çıkmamıştı. bölümde önce çekingen sonra herkesin ortasında öpüşmelere geçişken gibi bir hale büründürler. gereksizdi.

.haberci karıların lezbiyenliği de gereksizdi. karılardan teki alphas dizisindendi galiba, tabii benim için eski dizi sonra o oyuncuyu, o dizi ile hatırlıyorum ya neyse işte. kendisi sarışın karıyla yiyişmeye başladı. hiç yakıştıramadım. bu karakterlerin de zaten toplamda bir anlamı yok.

.john smith abimiz oğlunu rüyalarında görüyor. izlediği filmde zaten görmüştü. diğer filmlerde var mıdır diye bakıyor mu? karısına söyleyecek mi? diğerlerinin üzerinde oynadığı oyunlara karşı ne yapacak? joe'nun yaverini öldürdüğünü ne zaman anlayacak gibi sorular yumağı ile devam ediyoruz. adamın omuzlarındaki yük ağır, aynı zamanda hitler almanyasından soğumuş gibi görünüyor. bu kadar eziyete hayır diyen bir rüya içindeydi.

.bir de tagomi sevdiceğine çilek götürdü, onu da not etmek isterim. en iyi karakterlerden biri kendisi. çilek yiyişleri ile güldürdüler.

--- spoiler ---