15 Ekim 2018

rectify s02e05:

Act as If

--- spoiler ---

.beğenmedim. o kadar olay var. elemanlar mutfakla uğraşıyor. sonra gidiyor bir partiye katılıyor, orada onlardanmış gibi davran muhabbeti yapıyor. anafikir bu. neden beni partiye çağırıyorsun diyor, o da senin kadar yalnız adamı görmedim diyor. tamam vurucu ve haklı ama çok gereksiz oldu. her şey tamam yalnızlığı mı kaldı?

.sonra partide kafaları çekince yiyişmeler, arkadaş edinmeler, diğerleri tarafından alkışlanmalara geçip gözlerini mi dolduruyor? hayatını yaşayamamış şimdi yaşıyor, olay bu mu yani?

.esas konuya dair gram ilerleme olmadı. senatör ile savcı pazarlıklar içindeydi. daniel'e karşı tanıklık etmiş iki kişi varmış. bir tanesi beynini dağıtıydı. arkadaşı onun cesedini suda aramaya koyuldu. neden böyle oldu? neden yok etmeye çalıştı, neden aramaya başladı? ne değişti? neden plan yapamadı.

.geriye kalan kısımda yok efendim mutfağı parçalamış, babaları gelip azar kayıyor. sonra anası babasına rest çekiyor. senden önce de bu ev onundu diyor. laflara gel, boy boy...

.kız kardeş yeni işe giriyor, onda da o kadar iyi değil. ilk günün sıkıntıları diyelim ama avukat sevgilisi gelip oynaşmaya başlıyorlar. nasıl yani diyor insan. mutlulukları bile gergince bunların.

.ted ve karısı da bir garip. kadın hamile kalmış olabilir, üniversiteye gitmek istiyor. adam işlerini yoluna koydum sevincinde ama kesin hevesi kursağında kalacak, para kaybedecek. evleri de gidebilir. öyle ortada kalırlarsa üzecekler. babası falan da ben demiştim desin artık, karıyı da salak yerine koyup, sonra sen çok zekisin demekle olmuyordur. bunu da gösterirler artık.

--- spoiler ---