12 Ekim 2018

the man in the high castle s03e03:

Sensô Kôi

--- spoiler ---

.paralel evren hikayesinden nasıl alınlarının akıyla çıkacaklar, bunca zamandır bunu bekliyoruz. şimdi nazi bilim insanları olaylara atıldı. bir tane tipi yakalamışlar. deri hastalığı varmış, derisindeki şekiller farklı ama aynı insan olduğuna kanaat getirmişler. oradan da çoklu evren modeli ve gezginlere varmışlar. gezgin lafını kim bulmuş acaba? genel bir şey miymiş? ne olduğunu bilemiyoruz ama burası güzel.

.john oğlunu görecekti, paralel evrende görmesi o tarafa gidişi beraberinde getirebilir mi? gezgin olmayanı götürebiliyorlar mı? tam olarak mekanizması nedir? oralar belli değil. dertleri çok fazla, bir de bu çıktı. inanılmaz bir hadise oldu. dramın dozunu artırınca bu olayın değeri de yükseldi. o açıdan iyi ama zaten john karakteri ve başına gelenler dizinin en iyi unsuru.

.hani juliana tüm kasetlerdeydi? nazilerin kendi kasetleri içinde de var mıydı? öyle değilse ticaret bakanındaki kasetler özel seçimdir. sanırım yüksek şatodaki adam abimiz, dünyanın kurtulduğu kasetlerin hepsinde sen varsın demişti. oradan bir paye biçmişti ama bu karının ne özelliği var? bunu açıklamaları çok zor. şimdi tüm paralel evrenlerdeki hayatları kendi yaşamış gibi hatırlıyor. bir yerden sonra kafa kalmaz ama nereye götürecekler bakalım?

.joe malı ben değişmedim diyor ama babasını infaz ettiğini söylemiyor. diğer adamları da şakır şakır öldürdü. hepsi katil zaten ama adamda bir sıkıntı var. juliana ile tekrar takılmak istedi, o da onu öldürdüğü anıları görünce geri çekilmek zorunda kaldı. frank de ölmemiş bu arada, o patlamadan nasıl ölmediyse, ölmeyen bir aşk üçgenleri var.

.direnişten sakallı tip, battlestar galactica abimizi yakaladılar, güzelce işkence de ettiler ama sadece frank ölmedi dedi. direnişin önemli bir figürü mü oldu? patlama ile canlarını güzel yaktılar ama bir taraftan da çok önemsizler. frank olayı boşa hikayeydi. paralel evrenler karşısında hepsi boşa ama herkesler anlamayınca böyle gidiyor işte.

.gay ve lezbiyenler geldi bir sürü. esas karakterlerden zayıf oğlan gaymiş. üstüne yeni gazeteci karılar lezbiyenmiş. hikayeleri çok gereksiz ama john'un başını sıkıştırmak için onları kullanıyorlar. o yüzden biraz manası var. 

.esas liderin bilgisi dahilinde, hitlerin yerine geçen adam aslında john'a borçlu her şeyi. şimdi karısını gözden çıkarabilirler gibi konuşuyorlar. adamlar psikopat, oğlanı da gördüler, hepsi delirecek. geçen bölümde karıyı öldürmüştü. yüzüğü görmedi. hırsızlık olayı da ortaya çıkacak. john bunları nasıl alt edecek göreceğiz.

--- spoiler ---