20 Ekim 2018

the haunting of hill house s01e02:

Open Casket

--- spoiler ---

.adamlar yavru kedi ile korku hikayesi yapmışlar, vicdansızlık bu. neyse ki animasyon oldukları çok belli. o kadar da etkilenmiyoruz. geçmiş hikayesinde şimdi cenaze işleri ile uğraşan kızcağız yavru kedi buluyor. hepsi de elinde ölüyor. bir tanesi çok hasta falan kalıyor ama onu da babası öldürüyor. böyle bir şey yapalım demişler. ilk ölen kediye cenaze töreni yapıyorlar. kıpırdıyor, canlı manlı diye eline aldıktan sonra içinden böcek çıkıyor. nasıl bir iğrençlik lan bu? ne gerek var ki?

.tabii bundan ötesi kendi kardeşinin cenaze hazırlığını yapması idi. ölen kardeşini tekrar güzelleştiriyor, derken ölü annesini diğer masada görüyor. bölümü bu tarz gerginliklerle bitirelim demişler. bu kadın da hayaletler görüyor muydu? hepsi mi hayaletli bunların? evinin maketinin ışığı da yandığına göre hepsine dadanacak gibi.

.geçmiş hikayesi ve günümüz hikayesini fazla karıştırıyorlar. o kadar iyi olmuyor. dünden başladı, kız kardeşinin ölümünü haber veren telefona kadar geldi. abisi kardeşini gördüğünden falan bahsediyor. hiç hayalet görmeyen abisi kendisi, onun hikayesini ilk bölümde bıraktılar.

.şimdi cenaze işleri ile başlayan kızın hikayesi anlatıldı. annesinin ölümü sonrası veda amacıyla açık tabutuna gelmiş. görmek istemiyormuş ama cenazeci elinden tutup getirmiş. kadını yeniden düzelttiği ona saygı duymuş, sonra da mesleği bu olmuş.

.arada ölen kızın evlenme olayları. keş olan kardeş gelmiş, sen girme demiş. al yüz doları git demiş. ortamı karıştıracakmış ama bu da ağır bir tepki aslında. en küçük kardeşin zaten günahı ne? en çok hayaleti o görmüş. eleman durduk yerde devamlı yabancılar görüyormuş. çoğuna kimse inanmamış, hepsini de söylememiştir.

.bir de evde kız intihar etti, cesedini alıp gelip hepsi hayatına devam etmesi de garip. bir şey anlamadım, kimse niye araştırmıyor. nasıl öldüğünü de anlamadılar. babaları ne yapıyor? hani ev kapalıydı? bunları niye sormuyorlar? karakterleri derinleştiriyorlar da her bölüm bir karaktere giderse hikaye ne olacak?

.en büyük gerginlikler böyle geldi geçti, bir bakıma akıcı bölümdü. kendi kardeşinin cenaze işlerini yapması çok abartıydı. kocası karşı çıktı. gizli hesabı falan da varmış. bir de bunların arasındaki muhabbetlere girersek çok uğraştırırlar.

--- spoiler ---