18 Ekim 2018

the haunting of hill house s01e01:

Steven Sees a Ghost

bir yeni korku dizisi daha, bu ara pek revaçtalar. bir sürü yeni korku dizisi çıktı. puanları falan da çok uçuk durumda. bu kadar yüksek kalır mı bilmiyorum. bir kere dizinin görüntülerindeki sarı tonlamasını beğenmedim. bir gariplik katmış ama sunumla da alakası olabilir. bir saatlik dizinin boyutu 1-2 gb olmaması gerek. belki daha kaliteli bir sunum çıkarsa kontrastı falan biraz daha düzelir. bunun haricinde görüntüleri, müzikleri ve oyuncuları gayet iyi. hikayesi biraz sıradan başladı ama güzel bir yere gelecektir, en azından bu puan ile bunu vadetmiş oluyorlar. umarım böyledir. hayaletler, aile, psikolojik sorunlar, hayalet avcılığı şeklinde konusu var. artık her dizide eşcinsel bolca var, bunda pat diye lezbiyenlikle başladılar. düz sevişen yok artık, öyle söyleyeyim.

--- spoiler ---

.geçmiş anlatımı ve şimdiki zaman şeklinde ilerliyor. bir aile var. üç tane kız, iki tane erkek çocuklu, maşallah bol çocuklu bir aile. eski evleri alıp onarıp satıyorlarmış. bu süre içinde de o evde yaşıyorlar. malum tepelerdeki evimiz, üzerinize afiyet biraz hayaletli.

.küçük kızın kabus görerek uyanması, babasının özlü sözlerle onu uyutması ve tekrar arkasında canavarların belirmesi şeklinde ilerliyor olaylar.

.bölüm sonunda ailenin annesinin kendini öldürdüğü, o gece de babalarının tüm çocukları evden kaçırıp oradan kurtardığı görülüyor. hikaye bundan ibaret ama tüm çocukların psikolojisi hallaç pamuğu gibi attırılmış. hepsi bir arızalı.

.en küçük kızcağız en manyağı olmuş. herkesi arıyor, tekrar geri geldi diye uyarmaya çalışıyor. gidiyor geri eve giriyor ve ölüyor. bölüm sonu şaşırtmacası buydu. diğer kardeşlerini hayaletlerden koruyan büyük abi, bölüm sonuna kadar hayalet görmemişti. en sonunda kız kardeşinin ölüsünü gördü, pek güzel yaptılar bu kısmı, yerlere yapıştı.

.sonraki kız kardeş cenaze işleri ile uğraşan bir tip. işinde gücünde. abisinin hayatlarını romana aktarmasına karşı çıkmış. abisi de romanla güzel paralar kazanmış. şimdi hayalet avcılığı işinde takılıyor. bölümün küçük konusu içinde bunun hayranı zenci bir kadın, ölen kocasını tavanda görmesi olayın çözüyor. tavanları akıtıyormuş, yoldan da korna duymuş. bu mudur yani? aslında fena değildi de komik bir bakıma.

.bir ufak kız kardeş lezbiyen tip olmuş. bardan karı kaldırıyor, kullanılmış peçete gibi buruşturup atıyor. bundan öte bir numarasını göremedik.

.sonraki küçük oğlan kardeşleri de madde bağımlısı olmuş herhalde. abisinin evini soyduktan sonra kendisini görüyoruz. küçük kız kardeşleri ona ulaşmaya çalışıyordu. en son elinde tablet ve fotoğraf makinesi ile çıktı. göründüğü gibi değil dedi ama anlamadık bir şey.

.baba ayrı bir tip, olaylara hakim gibi ama değil. bir çocuğunu kaybetti. evi kilit altında tutmuş, çürümesini istemiş. ev zaten ev değil film çekilmelik yer. en meşhur hayaletli ev imiş.

.hepsi bir anda uykusundan saat üçü üç geçe uyandıklarına göre bir bağlantıları da var, onu da zamanla açıklayacaklar herhalde. neyse ki içlerinde bir hayalet uzmanı var. eve gidip araştırma mı yapacaklar? gerçek hayatın dramlarına mı boğacaklar? neymiş bu hayaletlerin derdi, göreceğiz artık.

--- spoiler ---