18 Ekim 2018

american horror story s08e05:

Boy Wonder

--- spoiler ---

.o kadar iyi gitmiyor. devamlı aynı ortamlar, devamlı aynı muhabbetler. cadı meselesini geçmiştik ama onun üzerinden birleştirmişler. madem birleştirecekler akıl hastanesi ya da uzaylılar üzerinden yapsalar çok iyi olacaktı. esas sarışın oğlanı da getirmediler. esas karakter bir o, bir de yaşlı sarışın kadındı. ikisi de yok. nesini bu kadar beğenmişler anlamadım.

.esas kötü, yeni sarı tip de o kadar iyi değil. şeytanmış da şeytanla konuşmuş da... herkes farkında kötü olduğunun ama önlem nedir? şimdi bu kadar zaman geçmişte alınmış önlemleri inceliyoruz. pat diye hepsi ölümden geri döndüydü, sonra merdiven başında siz kimsiniz ulan diye eleman söylüyordu. orada kaldı meseleler. gerçek dünyada olayları bekletiyorlar, tamamen geçmiş hikayesi içindeyiz.

.zengin karı ve asistanının hafızası muhabbetini nasıl bağlayacaklar? karıyı cadı okuluna getirmişler, asistanıyla da orada tanışmış. asistanı özel cadı falan diye göstermişlerdi. esas şeytan oğlan bile bundan korktuydu güya, ilk geldiğinde kelebek yapmış. sonra ölü geyiği canlandırmış. süper de madem önemli bir karakter niye geri planda kaldı?

.7 test bu şekilde siyah beyaz sessiz film gibi miydi? bunu bir kere daha yapmışlardı. yedi test yapıldı, pat diye geçti. en son testte de misty dedikleri ölen cadıyı cehennemden bulup çıkarması gerekiyordu. zaten diğer kızı cehennemde değil miydi? onu bulup çıkarmıştı. bunun ne farkı vardı ki? nasıl yedi testin sonuna soktular? burada da çok anlamadım. belki biri hapis, diğeri ölüdür. tam bilemiyorum.

.neyse karıyı kurbağa kesme cehenneminden kurtardı. cehennemde şeytan ile sohbet etmişler. çocukların ağzından bunu yapması, diğer kanlı barsaklı olaylar fena değildi.

.arada bu veletten şüphe eden adamı benzin istasyonunda cızbız köfte ettiler. yaşlı kadın da fazla caniymiş. iki saniyede büyücü adamı öldürdü. baş büyücüleri de bu velet tarafındaymış. hepsi birlikte dünyayı mı yok etmek istiyor şimdi? diğer örgütleri, altyapıları bunlar mı tasarlamış? oralar hala belirsiz.

.ukala kız ve zenci gay büyücü adamı bir yerlere gönderdi. bu evde doğdu dediği, kendi evi mi? yoksa yaşlı psikopat kadının evi mi? o kadın da ölecek, onu robata çevirecekler. böyle bir hikaye için zorluyorlarsa bilemiyorum. belki gösterdikleri ev ilk sezonun evidir. evde geçen korku hikayesi ilk sezonsa o zaman bir miktar iyi olabilir. artık tanıyamadık ama sonraki bölüm göreceğiz.

--- spoiler ---