17 Ekim 2018

the walking dead s09e02:

The Bridge

--- spoiler ---

.negan'sız olmayacak diye getirdiler, bölüm başı ve sonu muhabbetine koydular. neymiş efendim negan için dünyayı hazırlıyormuş. zaten bir bakıma öyle. dışarda bir adam olsa, gelse bunu serbest bıraksa ne olacak? öldürmemeleri kadar saçma bir şey yok. 

.yeni toplum kuracaklarmış, geleceğe umutla bakıyorlarmış. adamlar tek zombi değil artık sürü ile takılıyorlar. köprüyü onaracaklar, güya uyarı sistemi yapmışlar. ilk diyorlar güçlü adamları kullanıyoruz. sonra bakıyorsun uyarı sisteminde hata yapan güçlü adam dedikleri uyumsuz tip.

.daryl ile takışıyorlar. henry oğlanı az su veriyor diye köprü üstü kavga ediyorlar. rick geliyor ayırıyor. bunlar arasındaki sıkıntı zaten kabak tadı verdi. bir de sığınaktaki tipleri avlayan başka bir tip çıkmış. kendilerinden biri olması gerek. güvenliklerini tehdit edince olaylar karışacak gibi.

.ortak düşman yok, tepede helikopterler var. bunlar medeniyet kurmaya çalışıyor ama çok saçma, doktor yamağı kendine iki saniyede yamak yapıyor gidiyor kol kesiyor. ben tatmin olmadım. devalarca kol kestiler zaten. şimdi durduk yere gay adamın kolu gitti.

.birlikte yaşama iradesi bir yere kadar. ateş etrafında toplanma geyiği falan yapıyor. negan güzel konuştu. rick'ler ne yaptıklarını bilmiyorlar. devamlı karın ağrısı gibilerdi. üç beş kişi ile böyleydi, şimdi bir sürü insan ile böyle. ahbap çavuş ilişkisi ile devlet yönetilmez arkadaş.

.maggie de benzer sıkıntılar içindeydi. michonne geldi kanun yapalım falan dedi. eh biraz işe yarar belki ama kimin kanunu? nedir yani? hukuk sistemine yeni gelecekler, dokuz sezon olmuş. biraz geriden geliyorlar. zaten toplum kurmak değil devamlı hayatta kalma meselesi yaptıklarından böyle oldu. biraz farklı bir şeyler deneyecekler ama zannetmiyorum, aynı hikaye işte.

.papaz ve çöpçü karı olayı kendi başına komik. nedense hiçbir papaz cinsellikten kaçmıyor. bu da film geyiklerinin başında. ben katolik değilim, haydi bakalım çakalım muhabbetine giriliyor. şaka gibi ya güzel şakaydı.

.çöpçü karı yukarıda helikopterler gördü, kimseye ses etmedi. o yukardan gözleyenler kimler? aşağıdaki ışıkları görmüyorlar mı? nerde bu devlet nerde bu millet? dokuz sezon geçmiş hala dünyanın başına ne geldi? milyarlarca insana ne oldu belli değil.

--- spoiler ---