12 Ekim 2018

rectify s02e04:

Donald the Normal

--- spoiler ---

.dolgu bir bölüm yaptılar, o kadar olay içinde zenci arkadaşının annesini ziyarate gitmiş. tamam adamın vasiyetiymiş, gitmiş ama yolda bir sanat galerisine uğrayıp yaşlı karılarla fingirdeşme nedir? neden bunu yaptı? toplamda ne manası var ben bilemedim.

.kadınlar daha sonra kilit rolde mi çıkacak? bir tanesi özellikle bir sorunun mu var dedi ama aynı bölgede bunun ölüm cezasından kurtulan biri olduğunu bilenler olmuştu. tamam onlar pek ilgiliydi ama yine de o kadar insanın görmemesi biraz garip oldu.

.adam gelip fotoğraf çektirmek istedi, kırmadı çektirdi ama sıkıcı hikayesi ile devam edince kendini tutamadı. sonra bunlar başına bela olmaz diye umuyorum. daniel'in gerginliği göz dolduruyor, hep böyle gergin kalsın.

.neyse vardı zenci anasının yanına, pek üzüldüler birlikte. benim dostumdu derken duygusaldı. pek uzun oturamadı. o öldü sen geldin muhabbetine döndü. bir taraftan hatırlatacak üzecekti ama adam çıkmış işte, suçlu değilmiş. neyin tantanası. orada bile suçlu olmadığına inanmıyorlar. kesin bir psikopatlık var bu adamda, dizinin şaşırtmacası o olacak. masum ama psikopat. hem başkası öldürdüyse neden çıkıp intikamını almadı, madem hala seviyor? bunları müsaade etsinler de soralım.

.döndü evine başladı mutfağı sökmeye. o da çok gereksizdi. adam para yok demişti. durumlar sıkışıktı ama kapak gıcırdıyor diye başladı, söktü dağıttı her şeyi. eve anası ve üvey babası gelince öyle şaşkınlık içinde kaldılar.

.gerilimli çiftimiz de dozu artırdı. ted salağı hala bozuk çalıyordu. arkadaşları gelecek diye mutlu duruma geçti, arkadaşı yaptığı işin pek sağlam olmadığını söyleyince de biraz çirkinleşti ya sonra geçti bu mesele, kesin evlerini kaybedecek mallar, derken karıya tekrar dadandı ki aslında bunu istiyordu ama kadın bir haftadır bana dokunmuyorsun, alkolle mi dadanacaksın dedi. ne lan bu? alkollü malkollü adamı reddetmesi bir yerden sonra geriyor insanı. zaten kocası mocası, bir de korkuyorum senden falan deyince tekrar kötüye döndüler. beter olsunlar, bunların olayı bu izlemesi zevkli.

.kız kardeş karakteri de tek başına takıldı. annesi kovduydu, gidecekti ama tutup kendine iş buldu. o da markette kasiyerlik gibi bir şey. neden böyle bir şey yaptı çok anlayamadık. abisi için bir sürü araştırmış, hukuk mu okumuş yoksa? üniversiteyi falan yarıda bırakmış. oraları çok anlayamadım ama verdiler geçtiler.

--- spoiler ---