8 Ekim 2018

rectify s02e03:

Charlie Darwin

--- spoiler ---

.tahmin ettiydim. adamı suçlamadı, o değildi dedi. hapisten falan kurtardı ama affetti mi? cezasını kendi mi verecek? şiddet sarmalı olarak gördü de bir şey mi yapmaya çalıştı? bunları açıklamaya tenezzül etmediler. bölüm sonunda arabaya binip hızlıca gidiyordu. zaten şehirden uzaklaşması gerekiyor. bu kadar zaman niye şehirde tuttular? çok saçma yapıyorlar ya para yok diyebilirler mesela. diğer tarafta bir ev kiralamaya paraları yetmiyor, işler iyi gitmiyor falan diyebilirler. demiyorlar bile.

.daniel ayakta, cam siliyor. evin karşısında ağaç dalı düşüyor. sonra gidip yardım etmeye çalışıyor ama gücü yetmiyor. teddy boy geliyor, tripli tripli elemanı içeri taşıyor. ona bir şeyler söylemeye çalışıyor ama söylemiyor. muhtemelen karısını öpmek istemesi meselesi olsa gerek.

.karısı da ayrı bir olay. bunların arasındaki gerilim zaten inanılmaz boyutlarda. adam jant kiralaması ile ilgili iş yapacak ama bir teminat göstermesi lazım. babası işi kabul etmedi. evini göstermek istedi, karısı yan çizdi. en son imzalıyor gibiydi ama işler cidden saçma bir hal alabilir. sonunda evsiz de kalabilirler. o da güzel olur aslında.

.daniel eski eşyaları attı da nereye gidecek böyle onu anlamıyoruz. kız kardeşi ile tartışmalarda, bu tartışma da bitmeyecek gibi. annesi kız kardeşi uzaklaştırmaya çalışıyor. bir bakıyorsun araları çok iyi bir bakıyorsun tartışıyorlar. adamı niye suçlamadığını anlamıyorlar ama çok beklenen bir davranıştı.

.şerif iyi konuştu. görevini yaptı ama kimseyi inandıramadı. döven oğlana da ne yapacaksın diye sordu, cevap alamadı. tekrar dövmezler herhalde. bir şekilde gerçek ortaya çıkmayacak gibi. geçen bölümde vardı bir ara da bu bölümde hiç olmadı, esas katil tipler rahat rahat dolanıyor. daniel en azından onların hesabını dürmesi gerek. kendisi de gerçeği bilmiyor ya da kendini suçluyor. bunlar daha ortaya çıkmadı.

.avukat da idam mahkumuna son yemeğini götürüyor. bunun için dakika harcıyorlar ama tiplemeler çok iyi. yemek siparişinden kafadan sakatım ben diyen katile kadar. burada daniel'e gönderme mi yapıyorlar? normal olmamanın bir getirisi, rol yapmak eğlenceliydi diyor. herkesler masum sanmış, avukatını ağlatıyor ama adam bunu diyor. güzel bir sahne aslında ama dizi için ne anlama geldiğinden emin olamadım.

--- spoiler ---