7 Ekim 2018

rectify s02e02:

Sleeping Giants

--- spoiler ---

.uyanması meselesini biraz uzattılar, ondan olaylar yavaşladı. biraz sıkıcı oldu ama bu sefer şu yavşak adam ve hristiyan karısı arasındaki gerilime odaklandılar. kadın ayaküstü mevzuyu anlattı. daniel'e karşı boş değildim dedi, demese de olur ama olaylar kötü karıştı. daniel'ın bunu öpmek istemesi de ayrı bir geyik, tutup bunu kocasına söylemesi de ayrı bir geyik. beğenmedim bu muhabbetleri. ben tarikat falan kurar zannediyordum, adam öpücük derdinde çıktı. büyük düşünse olurmuş.

.annesi ve kız kardeşi başındaydı. onlar yanından ayrılınca uyanınca espirileri falan patlattı. insan idamı bekleyen hücre temalı bir komadan nasıl bu kadar neşeli uyanabilir. hem de artık tam sapık adama kaldıydı. en son o uyan derken komadan uyandı.

.zaten doktorlar bunu uyutuyordu. değerler iyi olunca uyandıralım dediler. kız kardeş yine pek uyuzdu, bu şekilde trip atarken, doktor hastasını iyi etti.

.şerif tipi gerçekten suçluları arıyor muydu? bir gösteri yapıyorlardı. küçük çocuğun annesin ikna etti, tanık olarak çocuğu kullandılar. ölen kızın kardeşini içeri aldılar, öncesinde arkadaşları kendine dikkat et diye yumruğu vurduydu. sizi ispiyonlamam dedi ama ne fark eder ki? en son maskesini çıkarması çok abartıydı. bir de yüzüne işedi. çocuk da böyle tarif edince inanmışlardır herhalde.

.bence daniel bu adamdan şikayetçi olmayacak. en azından bana öyle geliyor. ailesi karşı çıkabilir ama durum o tarafa gitse enterasan olabilir.

.yavşak adam işleri ilerletme peşinde ama aynı zamanda karısına uzak davranıyor. zaten son kısımda bunun muhabbetini yaptılar. olaylar bir yere gitmedi. çözeceğize getirdiler o kadar. beter olsalar üzülmem.

.avukatın kendi işleri ile devam ettirdiler. bu sefer gerçek katili savunuyormuş. masum olduğunu düşünüyormuş. adam bunu kandırmış. adamın işi bu herhalde. ipten adam almak, ama bu sefer kurtaramamış.

--- spoiler ---