5 Ekim 2018

maniac s01e07:

Ceci N'est Pas Une Drill

--- spoiler ---

.sağolsunlar yine salak saçma bir bölümle geldiler, adamlar deney içindeki olayları ayrı hikaye içinde hikaye olarak ele almak istemiş. bunun da komik olacağını düşünmüşler ama olmamış. en azından bana komik gelmiyor. gereksiz yere hikayeyi uzatıyorlar, arada belki komik bir muhabbet çıkabiliyor ama yine de bunun için bu kadar dökülüp saçılmaya değmiş mi? bence değmemiş.

.sonracığıma bölüm sürelerini tutturamamışlar. bir bölüm kırk küsür dakika, bir bölüm yirmi altı dakika, ne şimdi bu devrim mi? insan bu diziye oturduğunda şu kadar dakika izleyebileceğim demeli, yoksa olmuyor. olsa hepsi yapardı. niye millet uğraşsın o zaman. elalemin akıllısı bunlar mı?

.iki esas karakterin hikayesi de tam birleşik değildi. adamın hikayesindeki televizyonda kadının hikayesi vardı. diyelim bu şekilde birleştirdin, kadının hikayesinde adam olmayınca hani hikayeleri kesişiyordu ne olacak? 

.bunun sebebi doktorun anasının gelip bilgisayarı ikna etmesi mi? o da hikayede kendini göstermedi. değerler normal diyerek bitirdiler. doktor anasını pek sevmiyor, bölümün en komik dialogu da bu yani. bundan ötesi yok.

.elfler dünyasında kız kardeşini tedavi etmeye çalışan esas kadın karakteri var, kendisi elmas karşılığında görev tamamlamaya çalışan elfe yardım ediyor. sonra onun kardeşi olduğunu öğreniyor, sonra da hikayeden uyanıyor gibi oluyor. üçüncü deneyin amacı bu olabilir gibi ama çok iyi bir yere gitmeli ki bu saçmalığın bir anlamı olsun.

.adam desen ailevi problemlerini mafya hikayesinde buluşturmuş. babası mı? mafya lideri mi artık nesiyse kötü adam, adamın tekinin kafasını matkapla delip öldürüyor. bu da polisle işbirliği yapıyor ama ortaya çıkacak diye ödü patlıyor. bir de elleri sıcak liseli bir kız arkadaş var, ne alakaysa?

--- spoiler ---