4 Ekim 2018

manifest s01e02:

Reentry

--- spoiler ---

.puanı 7.9'a inmiş. 8 ile 7.9 arasında dağlar kadar fark var sanki. acayip bir olay. senaryosu, oyuncuları falan o kadar kötü değil. bölüm bölüm polisiye işleyeceklerse o kötü. bu bölümde de bir polisiye vardı ama çok ufak bir kısmıydı. sonraki bölüme yine bir polisiye olacak gibi ama o da tamamen genel hikaye ile ilgili. nereye götürecekleri çok belli olmuyor ama güzel bence.

.en azından ilgi çekici ilerliyor. öncesinde benzer diziler vardır muhakkak, adamlar bir kaç olayı kırma yapmış gibi. bir kere tüm yolcular değilmiş, 20 tane yolcuyu izlemeye aldılar. dünya dışı tehdit olabilir diyorlar ki haklılar. uzaylılar gelip bunları test ediyor olabilir. uzaylı dizisi gibi değil ama üstün bir güç bir şeyler yapıyor tarzında konuşmalar da vardı.

.karakterlerin dramları da güzel aslında, kadın kocasını bekliyor. öldü zannedip başka adamla takılıyor. küçük kızı bunu biliyor, evde hep bir gerginlik. adam sonra tercih yap falan gibi ciddi bir şey diyor ve şak diye üzerini çıkartıyor. pek olmadı aslında. diğer adamı hiç görmedik, tatsızlık çıkacağı belli ama tercihi pek olmadı. 5 sene geçmiş, sevdiğini unutmuş. tekrar hatırlıyor. hatırla dedi ya oradan işte.

.küçük oğlan kendi eşyalarını istiyor. olayların dramını buraya bağlıyorlar. kadın devamlı erteliyordu. kızı küçük kardeşinin eşyaları için bunu açıklamış bulundu. öncesinde dalgıçlık yaptığı sırada oluşan yarayı görmüştü. bir depoda dalgıç kıyafetleri ve eski eşyaları falan olunca hemen bağlantıyı kurdu. kadın direkt söylese daha iyidi ama böyle de güzel oldu.

.bir de jameika göçmeni baba, keman sesi meselesi vardı. oğluna hırsızlık iftirası atmışlar. hep zenci diye yapmışlar bunu ama oğlan siyah da olsa pırlanta gibi çocukmuş. bunu esas elemana anlatıyor, o da kız kardeşinden yardım alarak olayı çözüyor ama hepsi depoda düğümleniyor. küçük kızı adamı depoya o an götürmese olaylar böyle olmayacaktı. tesadüf için büyük bir şey, zaten kanser tedavisi yapacak kadın ve kanserli çocuğun aynı uçakta olması da böyle bir olay. toptan bu olayları ele alabilirlerse güzel dizi olacak. alamazlar böyle her bölüm polisiye şeklinde dağılırsa bir numarası olmayacak. tercih kendilerinin.

.bir de en iyi arkadaşı ile evlenmiş adam dramı var. ulan amma uzattılar, sonunda arkadaşı ile barıştı. hayır diyeceğim dedi ama tam o an telefonların sinyali gitmiş. o da bir tesadüf değil herhalde. hepsi bir planın parçası gibi gösteriyorlar.

--- spoiler ---