23 Eylül 2018

rectify s02e01:

Running with the Bull

--- spoiler ---

.dizinin ağır gidişatı olmasa daha iyi olacak ama adamlar buna yatırım yapıyor gibi. mesela daniel'i ziyarete marvel geliyor, iki saat bakışmalı konuşmalar. konuşmamalar. hepsi bir sakat, hepsi bir arızalı. tamam bir hoşluğu var ama bayıyor. bir yerden sonra gitmiyor. ne ki bu böyle? esas meseleler çok ağır ilerliyor.

.adam komadan çıkamadı. kafasının içinde önce hapishanede sonra da çayırlarda gördük. yanındaki zenci elemana resmen sevgi ilanı ediliyor. adama baştan beri pedofili muamelesi yaptık, hakkını yemişiz. çocuk katiliymiş ama pişmanmış. ilk bölümlerde bu zenci hücreye gelince üç yaşındaki çocuk mu diyerek diğer aşırı sapık tip dalga geçmişti, acayip hareketler yapmıştı. yani insan başka türlü ne anlasın? onu düşünerek şöyle yap böyle yap demişti. şimdi katil olduğu ortaya çıkıyor. babasını öldürmeye çalışırken çocuğunu da öldürmüş. mevzu bu yani. yine kötü insan yapar ama adamı resmen melek ilan ettiler.

.belki daniel salağı da suçludur kim bilir? bir yerden sonra olaylar nereye varacak belli değil. diğerleri suçlu gibi görünüyor ama kimse kimsenin yaptığını bilmiyor. olayların akışında bir sorun çözülmüyor. devamlı büyüyor. kendini öldüren adamın eşyaları arkadaşında, telefonunu açtı mı? açacak gibi mi yaptı? onu bari tespit edebilseler ya, niye gösteriyorlar bu kısımları yine bilmiyoruz.

.şerif daniel salağını dövenleri güya arıyor. kimin yaptığı zaten belli. eleman eve gelince annesi çok sevindi. resmen gözlerinin içi parladı. hepsi manyak olmuş bunların. herkesin suçlu kabul ettiği kasabada sizin ne işiniz var lan? bunu nasıl düşünmediniz. o hala çok saçma.

.gerçek hayatta böyle bir olay olsa sülalesini o kasabada barındırmazlar, buralardan bile olmuyor yani işte. neyse işte.

.dindar sarı kafa geldi iki saat ağladı. kocası hala çok öfkeli, araları bozuk. üvey anası için geldi ama danny'i öldürecek gibi baktı. kız kardeşi gelince öyle bıraktı. zaten oyuncak meselesi de var. o da ayrı bir sıkıntı. babalarının yadigarı gibi ama bu yavşak tip çok alındı hepsine.

.senatör malı da çok anasının gözü bir tip, şerif işini yapacak mı yapmayacak mı belli değil. hepsi bir kirli insan nasıl olmuş? dizi bitmesin diye uzatıyorlar resmen.

--- spoiler ---