23 Eylül 2018

maniac s01e02:

Windmills

--- spoiler ---

.başlangıçtaki olaylara bir de esas kızın gözünden baktık. kız kardeşi ile kavga ettikten sonra araba kazası geçirmiş, daha doğrusu kendi mallığı yüzünden böyle olmuş. ancak a ilacını alınca bu anılara geçiyor diye madde bağımlısı olmuş. deneyde bu ilaç veriliyor diye buraya gelmiş. hikaye kabaca bu.

.geliş hikayesinde deneyi yapan şirketin çalışanını bulmak için bir sürü para harcadı, buldu ama testi geçemedi. tekrar zorladı ve deneye katıldı. diğer elaman ile kesinlikle alakası olmadığı ortada. deneyle de alakası yok. ne çıkacağını göreceğiz. bu anlamda ilginç oldu. belki biraz komik bile olabilir.

.kız kardeşi ile muhabbetleri pek komik sayılmaz. insanların arkadaşı olmamasına çok takmışlar. kötü sözler söylenmiş, kardeşini bile uzaklaştırıyor. bir de fotoğraf çektirmeme olayı var, komik de değil, üzücü olmuş.

.kaza sahnesi ve araba sahneleri o kadar iyi olmamış. araba kullanırken fotoğraf çekersen olacağı bu, karşıdan da tır uyuyarak üzerlerine geliyor ve kıyamet kopuyor. babası da bahçesinde araba şeklinde bir alet içinde takılıyor. insanlara ne olmuş? dünyaya ne olmuş? onu hala anlamıyoruz.

.deneyin amacı beyin hücre bağlantılarını değiştirmek gibi bir şey. kısa bir tanıtım yaptılar, a,b ve c ilaçları var onları vererek insanlardaki tepkilerini görecekler. insanları değiştirecekler anladığım kadarıyla. detaylı güzel açıklaması vardı. doktorlardan bir tanesi leftovers dizisinden. japon olanın kendince bir komikliği var.

.galaksinin kurtarılması, dünyanın hali, sosyal dünyaya ne olduğu konularına gireceklerdir. adamın teki parkta kukla gibi bir şeyle satranç oynuyor. yapay zeka desen değil. şirket yapıyor bunu.

.aynı şekilde adbuddy olayının açıklanması gerekiyor. para kazanmak için bir tane insan tutup ondan reklam nasıl dinliyorsun ki? neye dayanarak böyle yapmışlar. komiklik değil sadece bu.

.üstün bilgisayar dedikleri yetmişlerin bilgisayarı, ona şiir okuyan bir japon. komik bir görüntü de niye bu kadar eski tasarlamışlar anlamadım. tanıtım videosu da öyle eski tasarım, eski videodaki yeşil çizgiyi koymayı bile ihmal etmemişler.

--- spoiler ---