24 Eylül 2018

fear the walking dead s04e13:

Blackjack

--- spoiler ---

.fırtınada kimse ölmemiş. hepsi bir yerlere savrulmuş. kaç bölümdür hepsi sanki evrenin başka uçlarında gibi oynatıp. nerdeyse hepsini bir araya getirdiler. bir tek victor ve silahşör ayrı düşmüş. eski mekanlarına nasıl geldiler? fırtınada mı oraya kaçtılar? yoksa sürüklendiler mi bilemiyorum.

.alicia ve kız telsizle hemen haber etti. tam o sırada yaralı yüzlü zenci karı üzerlerine geliyordu. bölümü de burada bitirdiler. kadının derdi morgan'ı tekrar deli haline getirmekmiş. kasetlerden mi görmüş hepsini? biraz saçma. morgan'a bir şey oldu gibi gösterdiler ya olmaz herhalde. daha yeni bu diziye geldi.

.meksikalı karı, arabada sıkışmış şişko bir adam buldu. kendisini de arıyorlardı. kutuları bırakan hayırsever vatandaşmış. sonunda yaptığı hayırlar ölürken biraz rahat etmesini sağladı. kutularda bira koymuyordu ama bu tipler bira da ekliyorlardı. oradan bir bira kaptı geldi, ölmeden önce son dileğini yerine getirdi. günlükleri de karıya verdi, oradan morgan'a geçti. kutulardan daha çok bulacaklar herhalde.

.yaralı yüzlü zenci kadın sularına hastalık karıştırıyordu. şimdilik kimse hasta olmadı. o meseleyi ya unuttular ya da fazla yere karıştıramadı. artık ne olacaksa olmadı. şimdi bodozlama üstlerine sürüyor.

.silahşör ile victor muhabbeti de güzel olmadı. nehirde timsah varmış. zombi yanında korkutucu bir olay güzel. kaçmaları timsah yüzünden mümkün olmadı. önce odundan sonra da arabanın kaplamasından bot yaptı. az daha kaçacaklardı ama zombileri çağırsın diye ayarladıkları korkanın aküsü bitti. timsah da bunlara yöneldi ve geri dönmek zorunda kaldılar. tabii iki silah sıkma ile timsah bunları nasıl yakalayamadı onu da hiç anlamadım.

.victor devamlı içiyor, içkiyi bulmak için canını tehlikeye atıyor. sonra içecek kimsem yok, kalanlarda içecek kimsem yok diyor. herhalde anne madison'un yasını tutuyor. mal gay zenci, üç özelliği de harika.

--- spoiler ---