24 Eylül 2018

maniac s01e03:

Having a Day

--- spoiler ---

.biraz daha havasını buldu. bir de ilk yayınlanan sunumlar düşük boyutta idi. maksimum boyutta olanları tekrar indirince görüntü biraz daha güzelleşti. adamlar eski model çekimler yapmış ama yine de görüntünün tam kalite olması gerekiyor.

.kendince komiklikleri vardı. japon abimizi öldürmeseler iyidi. hap içirtmesine güldüm. bazen japoncaları çevirmiyorlar. öyle daha komik diye mi yapıyorlar bunu?

.yeni gelen doktor tipi, leftovers dizisinin esas karakteri, sanal seks oyununda idi. o da ayrı bir komik oldu. artık hangi dönemi, nasıl bir evreni varsa, seksenlerin belki daha eskilerin bilgisayar teknolojisi ama gelecek içersinde geçiyor.

.yapay zekası insanların beyin yapılarını değiştirecek şekilde anlatmışlar. deneyin ilk kısmını geçmiştik. esas karakter hapı yutmamış. diğerlerini kandırmaya çalıştı ama zorla hapı yutturdular. çocukken parayla arkadaş alınması en kötü anısıymış. onun anlattığı komikli intihar olayı da ağır bir anı. adamın yürüyüşünden zaten devamlı ağır anı geçirdiği belli.

.bunları tekrar kontrol ederken esas kız hemen durumu anlattı. deneye girebilmek için seni kandırdım dedi. eleman bunu normal karşıladı. psikiyatrik bir sıkıntısı var herhalde. ikisini de galaksiyi kurtarır moda çevirmeseler iyi.

.japonun ölmü ardından yapay zeka çok üzüldü, gözyaşları sel oldu, lehimi eritti. bir ile dokuzu bağladı ki bunlar esas kız ve adam karakteri. onların davranış testi olan b ilacı da aynı hayali görmelerini sağladı. artık saçlar iyice çıldırmış. eskinin de eskisine gitmişler. aile gibiler. bir şeyler geveliyorlar. orada bitti olay. 

.japon ölünce dosyalarını karıştıdılar, üç kişi deneyden çıkacaktı. ikisi kendi dosyasını düzeltti. beş numara komik adamı da geri almış oldular. 

.yeni doktorun konuşması da çok gergindi. elemanı niye işten uzaklaştırmışlar bilmiyorum ama işine pek bir tutku ile bağlı, bu hali de komik. zaten peruksuz, sanal seks olayındaki hali de komikti. bir nevi komikli, eğlenceli hale büründüler. bakalım devamı gelecek mi?

--- spoiler ---