15 Eylül 2018

rectify s01e01:

Always There

dizi sezonları başlamadan aradaki boşluğa bir dizi daha, eski bir dizi. dört sezonu varmış ama çok fazla bölümü yok. çok ağır bir drama benziyor. ihanetli iftiralı bir polisiyeye benzerse o kadar da güzel olmaz. karakterleri ilgi çekici başladı ama olaylar çok yavaş. fazladan bir manaya bağlamalarını ummaktayım. sadece bir insanın dramı şeklinde devam edecekse o kadar ilgi çekici olmaz. çekimler güzel, müzikler güzel, dialoglar güzel. daha fazlasını yapmak isterler diye umuyorum. bir de hapishane görüntüleri artarsa hapishane dizisi olacak, onu da yapmamışlardır inşallah.

--- spoiler ---

.yirmi yıl hapiste yatmış, kafa yanmış bir eleman var. yirmi yıl sonra nasıl oluyorsa yeni bir dna kanıtı buluyorlar ve tecavüz edip öldüren bu değilmiş o ortaya çıkıyor. çıkmasına çıkıyor ama aklanamıyor. suçu itiraf etmiş, niye ettiyse artık orasını göreceğiz. ardından bunu ölünün yanında bulmuşlar, özür diliyormuş. kız arkadaşı falan mıydı diye şüpheleniyoruz.

.bir başkası işe karışmış, başkasının spermi varmış. iki tane eleman çalılıkta ne yapacağız şimdi diye konuşurken içlerinden biri kafasına silahı dayadı ve sıktı. bölüm sonu böyle bitti. bu elemanların da içi rahat değil ama tam yirmi yıl sonra kafaya sıkıyor. nasıl bu vakte kadar yaşamış?

.biraz abartmışlar, en azından yirmi yıl olayını abartmışlar. yeni delil bulunması bu kadar süre nasıl geçer? zamanaşımları ne alemde? bu kadar zaman nasıl idam edilmemiş orasını da anlatacaklar. bir iki ufak bilgi verdiler o kadar.

.annesi yeni biri ile evlenmiş, haberi yok sanırım. üvey babası var ya da ne bileyim haberi varsa bile üvey oğlunun anne dediğini bilmiyor. küçük oğlan annesinin yeni babasından çocuğu gibi. bir de babasının kendi çocuğu var gibi. bir de esas her şeyi göğüsleyen iyilik sever bir kız kardeş var. aile böyle, eleman kafadan çatlak, arada kafalar gidiyor.

.bölüm sonuna doğru küçük kardeşle komedi filmi izliyorlardı. resmen içim acıdı. nasıl kafayı yemişse artık. şehri kız kardeşi ile gezerken devamlı uyumalarda, teşekkür konuşmasında teşekkürü unutuyor, acayip laflar ediyor.

.hapishanede üç yaşında bir çocuğa karşı suç işlemiş zenci ile muhabbeti vardı. bunu da çok anlayamadım hepsi mi masum yani? nasıl böyle konuşturuyorlar ki? orası da çok garip geldi, elemanın durumu da çok garip geldi. kitaplar okumuş, meditasyon falan yapmış. bir tarikat falan kuracaksa işe yarar bir dizi olabilir. sadece aile içi dram olacaksa boş beleş bir dizi olacak.

.hele hele üvey evlatlar, insanlar ne der muhabetlerine girecek gibiler. işleri aksatır diye büyük oğlan babasına söylüyor. baba karakteri biraz iyi bir karakter gibi de şimdilik ses etmiyor sanki. düzgün bir dizi yapmalarını tavsiye ediyorum.

--- spoiler ---