6 Eylül 2018

cobra kai s01e02:

Strike First

--- spoiler ---

.hala yapamıyorlar gibi, belki alışamıyoruz ondandır. biraz alışınca daha hoş gelebilir. şimdi çok kasıntılar, hepsi ayrı bir dert. hepsinin hayatı ayrı bir sıkıntı. nasıl eğlencelik dizi anlamadım. hayatlarına bakınca içim kararıyor resmen.

.birinci olan esas adamın hali ile başlattılar, hayatında her şey yolunda gibi gösteriyorlar ama değiş işte. onun hayatı belki diğerinden daha kötü. çok zengin mengin ama o kadar da mutlu huzurlu değiller. bir de salak saçma aile meselesi çıkardılar. kızı ile ilgili dertleniyor güya, kızının mevcut erkek arkadaş adayını bizim sarı kafa dövmüş.

.bölüm sonunda bunu duyan baba, sarı kafaya gider. kozlarını paylaşacaklarını düşünürüz ama öyle bir şey olmaz. en azından şimdi değil, ilerleyen bölümlerde olur.

.miyagi'ye göndermeli, nasıl temizlersen temizle der. iki saniyede dojo açar ama sigortası için hiçbir gerekliliği karşılamamış, sigorta olmayınca da ruhsat vermiyorlarmış. elemana temizletiyor her tarafı.

.ezik tiplerin sesi olacak gibi, bir taraf önce saldır, merhamet yok felsefesinde, diğer taraf savunmada. kötüsü olmayan bir dizi olacak gibi görünüyor ama nereye çevirirler bilmiyorum.

.lisedeki ergenlik halleri çok abartmasalar iyi olacak ama filminin havası devam etsin diye jenerasyon değişsin, olaylar aynı kalsın demişler. ne bileyim o kadar da keyifli değil işte.

--- spoiler ---