5 Eylül 2018

shameless s07e05:

Own Your Shit

--- spoiler ---

.tatsız tutsuz bir bölüm yaptılar. deb'in son bombası ile iyice tadımız kaçtı. kızı hem dilendiriyorlar hem de bebeğin güvenliğini tehlikeye attı diye sosyal güvenlikten yetkililer geliyor. hepsi de fiona'nın suçu. para meselesini çok abarttı.

.bir de hafif beyin geriliği olan sakallı bir tiple tanışmıştı. tam işler yoluna girecek derken böyle oldu. deb'in hali resmen aşırı süründü, bundan nereye gidecekler, ne gibi bir komedi ya da ders çıkartacaklar onu hiç anlamadım.

.fiona desen hırslandı, işleri yürütüyor, zam istiyor, para kazanıyor ama hiç mutlu değil. devamlı tinder'de takılıyor. yatırım uzmanı bir zenci ile ikinci kez takıldı. bu da onun için mühim bir olay. o derece.

.lip zenginleri kazıklama yoluna gidiyor. buradan yakalanmadan nasıl devam edecek onu anlamıyorum. dürüst iş yapıp doğru düzgün insan olamayacak mı bu arkadaşlar? işin bir tarafı tersini öğütmüyorlar ama yine de garip. en parlak oğlan bu hale geldi. takıldığı garson kızla muhabbetlerini de anlamak zor. hepsi bir dramlarda.

.ian desen penis seviyor ama penissiz bir erkek ile sevişmek istiyor. bunun dramını yaşıyor. eleman biopolarlıktan nerelere geldi be. bunu kevin'a aktarması ve verdiği tepki komikti. dizinin en komik yeri işte bu.

.mutlu komşular olmasa dizi çekilir olmayacak zaten. çocuklarını karşılıklı evlat edinip vergiden falan düşmeyi akıl ettiler. bir de aşı dokundurması vardı ama öyle test mi olur arkadaş? insan çocuk üzerinde test yapar mı? bunun neresi komikmiş anlamadım. aşı zararlıysa yaptırmayın, değilse yaptırın işte. bana gelmiyor bu dizinin mantığı, arada sinirleniyorum.

.frank işleri büyüttü, adam dilenciler kralı olacak bu gidişle. yaptığı gösteriden sonra zengin adamın teki evi bunlara almış. kendine almış ama frank'i yönetici olarak atamış. o da evsizleri dilendiriyor, paradan kesinti yapıyor. kesin eline yüzüne bulaştıracak. bulaştırmazsa şaşırırım.

.carl askeri okul meslesinde renki insan kotasına takıldı. sonra dna testi yaptırdı ve kızıl derili kökenleri olduğunu öğrendi. bu kota da böyle işler miymiş? saçma ama orada da büyük eleştiriler yaptılar.

--- spoiler ---