6 Eylül 2018

castle rock s01e09:

Henry Deaver

--- spoiler ---

.yahu nereye bağlayacaklar bu diziyi, insanı deli ediyorlar. iyi tamam güzel yapmışlar, kafası da güzel ama bağlama noktası alternatif evrenler falan olacaksa olmaz ki? daha iyisi olması lazım, alternatif evren modeli artık sıradan oldu. herkes alternatif evrenli artık.

.şimdi esas kötü zenci gibi göstediler. en azından o elemanın ormanda kaybolduğu zaman alternatif evrene geçmiş, bir ömür orada kalmış ama yaşlanmamış, olanları da hatırlamıyor. biraz kesitler hatırlamıştı ama bunu çılgın peder bulup evinin bodrumuna kitlemiş, aldatıcı şeytan falan olduğunu düşünmüş. onu paketleyince yine kasabada olaylar durulmuş gibi anlattılar.

.ta 1400'lü yıllardan beri kasabada kötülük kol geziyormuş. zenci velet sen benin üvey babamsın, bana ormanda tanrının sesini duyurmaya çalıştın falan deyince ilkin kanmış, sonra mevzuyu anlamış. en azından ses kayıtlarından bunu anlatıyordu. 

.dizinin başındaki manyak şeytan oğlan da bu gerçeklikte doktor olmuş. annesinin alzaymırına çözüm bulmaya çalışmış. kedi üzerindeki deneyden bahsediyorlardı ya gerçek miydi? yoksa insanları kandırıyor muydu onu da çok anlamadım.

.esas konu o değil tabii, babası intihar etti diye kasabaya çağrılır ve olaylar gelişir. en başının hikayesi buymuş. gölde zenci oğlanı bulduğu zaman bizim uzun boylu şeytani oğlan da empatik karı ile bu gerçekliğe geçiş yapmış. aslında kadın anahtar rolde.

.geçen bölüm sen bu ormanda öldüydün demişti, meğer diğer gerçeklikteki ölüşünden bahsediyormuş. kadın zenci velede dokununca gerçekliğini görmüş, yardım etmeye çalışmış, sonunda ölmüş. bizim baştan beri izlediğimiz hikayeyi kendi içinde gördü. şimdi tekrar bana inanıyor musun meselesine geldi. peki nereye gidecek? tekrar ormana mı gidecekler?

.ormandan alternatif evrene geçiş dark dizisinde de vardı. ona benzetmeseler bari. alternatif evren yapmasalar toptan en iyisi olacak ama başka da açıklaması yok gibi. anası ve şerif meselesi yan konu oldu. şu kadar bölüm onları esas karakter diye izledik. bir bölümü anasının döngülerine ayırdılar ama şimdi önemi kalmadı. bir yere gelmezse boşa olmuş olacak.

.şimdi kim kötü? zenci oğlan nerden geldi? en başındaki hikayede evlatlık meselesi de salakçaydı ama o hikayede kendi oğlu yok, ikisinden biri şeytan orası belli. kim kötü yapacaklar? kimse kötü değil de sadece kendi evrenlerinde olması meselesi mi? bir bölüm kalmış, bekleyip göreceğiz.

--- spoiler ---