7 Ağustos 2018

castle rock s01e04:

The Box

--- spoiler ---

.bunaltıcı işlerle devam ediyorlar. anlatım ve akışı da aynı şekilde bunaltıcı. enterasan bir iş olmuyor. on bölümlük dizide ürküttükleri kurbağaya değmiyor. koskoca bölümde henry'nin babasına zarar verdiğini öğreniyoruz. uçurumdan falan mı itmiş ne yapmış? adam ağız burun dağılmış şekilde yatarken bunları henry yaptı diye not vermiş. polis abimiz de çocuğa katil muamelesi yapmamak için görmezden gelmiş, sonra gitmiş çocuğu bulmuş. mevzu buymuş.

.henry hapishane olayları içinde geçmişine daldı. geçmişi ile bu yaratık oğlan bağlantılıdır ama bu hızda giderse bağlanması mümkün değil. kaybolduğu yere yakın evin tekine gidiyor. acayip bir yaşlı adam. çöp ev içinde polis kayıtlarını çıkartıyor. oradan işte bunu kurtaran polisin işini düzgün yapmadığı, oradan da kendisinin suçlu olduğunu öğreniyor.

.empat karıya geliyor, yatıyorlar ediyorlar falan derken parayı kabul edip kasabadan gideceğim diye gardiyan oğlana mesaj bırakıyor. o da kafayı yiyip hapishaneyi öldürüyor. güvenlik kamerasında gördüğü katliamı kendisi yapıyor. şeytan oğlanın suratını da görmüştü. tam olarak bağlantı kurulur mu bilmiyorum. eleman herkesi öldürdükten sonra ifade vermek istiyorum diyor ama onu da öldürüyorlar. mal avukat ortalarında kalıyor. şu halden sonra mı gitmeyecek? önceki halden daha  beter ama anlaşılmaz bir şekilde ilerliyor işte.

.oğlan çıkmamaya mı çalışıyor? diğerlerinden yalıtıldığı için mi olaylar olmamıştı. şimdi kafes bunun için miymiş? mevzunun ne olacağına dair bir iki ipucu çaksalardı. normal polisiye dizisine döndü nerdeyse.

.temasla mı oluyor? oğlan bunun farkında mı? manyak manyak bakmaktan başka bir şey yapmıyor. bir iki ağzını açtı konuştu bu bölüm. bunu tehdit etmeye gelen tipin gözünü korkuttu. bir tek o güzel sahneydi sanki. koca bölümdeki tek güzel sahne bu olmamalı.

.bir de pederin cenazesi olayı var. kafayı yemiş annesi bile kocasının tabutunu görünce duraksadı. tabut ne alaka? bir bağlantı çıkacak mı? pederi öldüren kadın devamlı olayları itiraf etme modunda ama fırsat olmadı. böyle yarım yamalak bölüm mü olur lan?

--- spoiler ---