6 Ağustos 2018

castle rock s01e03:

Local Color

--- spoiler ---

.iyi başladı falan da çok bayık devam etti. hele en bayık karakterini esas olayların ortasın koydular. komşu kızı, yağlı saçlı sivilceli velet aynı zamanda empat imiş. bizim zenci avukatın hislerini duyumsuyormuş. o yüzden mi babasını öldürmüş?

.bence pederde bir sıkıntı var. zenci veledi gecenin bir vakti oralara niye götürdü? eleman bir şey hatırlamıyor ama kız hissetmiş olmalı. dönüp kurtulduktan sonra hasta adamı yatağında solunum cihazından çıkararak öldürmüş. şimdi de kafayı yemiş geçmişi bunu avlıyor. hap kullanıyor da hapı bitiyor. hap bulmaya çalışırken hapse düşüyor. orada tekrar avukatla karşılaşıyor, o ona yardım ediyor. tv programına yetiştiriyor. tam o sırada hapishanedeki çocuktan bahsediyor ve olaylar gelişiyor.

.koca bölümde olan mevzu bu. dramsa dram, fantastikse çok az, korku ise yok gibi. iki yüzü sargılı insan gösterip korku mu yapalım demişler onu anlamadım. daha iyisini bekliyordum. belki ilerleyen bölümlerde şeytan gelince bir şeyler değişir.

.eleman sonunda görüşmeyi başardı. ismini saklamasını istedi. ismi zaten şeytan, gerçek ismini bilemeyince dava olmaz dedi. tazminat ile coştururum, hapishaneyi bile kapattırırsın dedi. eski şerif eleman çıkarma bunu demişti. velet çıktıktan sonra kötülükler başlayıp işler tersine mi dönecek? mevzu nereye gidecek? biraz sıkıcı olacak gibi.

.gardiyan tip fazla yardım ediyor. hani riske atmayacaktı? artık görüştü ama görüşmeleri görüyor gibi. eleman avukat olmaya göz kırptı ama ekşi ekşi gülümsedi. bir tek o avukat sanki, terbiyesizlik etti. sanki ulaşılmaz noktada bir eleman.

.mevzunun gizemi dizinin gizemi bile olmayabilir. esas olay bu empatik kadında düğümlenirse vay halimize. diğer karakterleri görmedik bile. o gece ne olduğu neyi değiştirecek? babası şeytanla işbirliği mi yapmış olacak?

.eski müdür fotoğrafını görünce niye irkildi? adam iyi mi kötü mü? kim iyi kötü orası bile daha belli değil.

.görüşme çok gergindi. en son duyuyor musun dedi. neydi ki o? bir ses duymadık. yaşını falan sordu. farklı dünyalarda konuşuyor gibilerdi. neden ekmek falan yiyor onu da anlamıyoruz. bir arızalık var ama anlamak zor. ortaya çıkana kadar usandıracaklar. bu eleman bu sefer iyi oynamış gibi. telefonu tutuşu bile bir gerginlik verdi bana.

--- spoiler ---