5 Ağustos 2018

the 100 s05e12:

Damocles: Part 1

--- spoiler ---

.karakterler bin kez taraf değiştirdi. şu murphy çok eskiden kötü adamdı. hepsi ona düşmandı. bir sürü velet vardı. şimdi esas iyi karakterlerden. diğerlerine yardım ediyor, hepsi ekip ama kim kimin tarafında?

.clarke desen defalarca insanların ölümüne sebep oldu. çoğunluk için bir sürü seçim yaptı. bir sürü insan öldü. sevdiceğine ihanet falan etti. işin aslı lexa buna ihanet ettiydi ya neyse işte. mevzu hep böyle git gellerle dolu. bunalttılar artık.

.şimdi madi çıktı, onun için dünyaları yakacak. bir sürü insan öldü. en son füzelere erişimi sağladı. pilot ve raven yakalandı. artık ondan sonra ajan dedikleri karı öldürülecekken diğerlerini öldürüp olaylara atılmaya karar verdi. madi de başa geçecek kumandan olacak. çok saçma olacak böyle.

.octavia kendini feda edecekti. bir sürü insanın ölmesine sebep oldu. istihbarat aldık diye insan keklik gibi yolda yürür mü? bir gözcü mözcü göndermez mi önden? bir hakim konuma bakmaz mı? nasıl saçma işler anlamadım.

.kane ve diyoza octavia'dan korkup diğer elemana gitmişlerdi. o da bunları sattı. diyoza doğurduktan sonra öldürülecekmiş. kane'e o kadar bir şey yapmadı ama yamyam eleman da onu şişledi. ölmezse yazıklar olsun artık.

.iyice yamulmadan abby salağına senin suçun değil falan diyordu. hepsini octavia yaptı diyordu. kane'i bile gözden çıkarmıştı. örnek olması için onu dize getirmen gerekiyor diyordu. zaten ondan sonra iyice kafayı yemiş. aşırı uyuz karakterleri var yahu. nasıl bu kadar uzattılar insan hayret ediyor.

.sonuçta bir sürü insan öldü. bir yere varmadı. octavia kendini feda ettiği anda takım olarak madi ve diğerleri yanına geldi. clarke'da artık normal takımına döndü. bellamy ve sevgilisi falan kurtuldu. ateş tutan ölebilir. onu da yetiştirip kurtarabilirler. gereksiz hadiseler işte. bir sürü figuran öldü. bir sürü insan öldü. artık dizi bir yere gitmiyor. insan gerekiyor falan diyorlar ama hala öldürüyorlar. nasıl bir kafa anlamadım. zaten bu şartlarda hala birbirlerine füze atacak olmaları mallıkta son nokta.

--- spoiler ---