8 Ağustos 2018

dark matter s03e13:

Nowhere to Go

--- spoiler ---

.uzaylıları unutmamışlar, sezon finaline saklamışlar ama şirket savaşları gibi gösterip arasından birinin uzaylı bir çalışanının ikiyi uzaylı yapıp olaylara yollaması pek olmadı. hem altı biraz durumu fark etti, en azından bir şüphelenmeleri gerekiyordu. bir sürü şüpheli iş oldu. ikiyi kaybetmediler ama uzaylılar geldi, blink drive'ı kaybettiler. sezon da burada bitti. bundan sonrası iyice saçma olabilir.

.şimdiye kadar zaten evreni şirketler yönetiyordu da onlar arasında kavga vardı falandı filandı dediler. sezon sonuna bir uzay meydan savaşı yapalım demişler ama görüntüler çok kötüydü. bir uzaylı oyundan kesip koysalar daha iyimiş.

.bundan sonra şirketler ortak düşmana karşı birleşirse iyice saçma. göndermeli saçma. konunun başka nereye gideceği belli değil. bu diziye uzaylı hiç yakışmaz gibi geliyor. yapamazlar zaten, iyice sıvayacaklar.

.kendi alternatiflerini takip ederken diğer şirketin gemi yapım yerine ulaştılar. sonra rakip şirket ile birlik olup orayı yok etmek istediler ama yaptıkları plan zaten ortaya çıkmış. tersanedeki tipler bunları tuzağa düşürmüş. blink drive'ı falan aldılar derken başka planlar yapmışlar. aslında o vakitten sonra blink drive'ı aynı şekil yapabilirlerdi ama hızlı bir kurtarma zannettik, onun yerine ikiyi uzaylı yapıp planlarını uygulamaya koymuşlar.

.üç de ikinin alternatifi ile biraz sohbet etti. o karı yine kaçtı, yine getirecekler. olay olsun diye koydular. nerden çıktılar onu bile anlamadım ya neyse işte.

.iki androdi yıktıktan sonra başına ne geldiği konusunda yalan söyledi ama android kendini tamir ederken beş'e durumu anlattı. o da dörde meseleyi söyledi ve ikiyi yakaladılar. sonuç bundan ibaret.

.geçen bölümden dördü idam edeceklerdi, oradan buraya geldik. dördün tebası onu sormaya gelmiş. akıl hocasının emrinde gemiler, hepsi imparatorun feda olsunlar falan filan derken dizi için farklı bir konu ama pek de olmayacak saçma sapan bir yere gitme ihtimali olduğundan o kadar da iyi hissettirmeyen bir sezon finali. ha güzel yaparlarsa dizi seviye de atlayabilir. orasını göreceğiz artık.

--- spoiler ---