30 Temmuz 2018

The Originals s05e12:

The Tale of Two Wolves

--- spoiler ---

.vampir günlükleri göndermeleri ile başlayayım. o diziye devam edemediydim. geçen sene bitirmişler. elena falan da son üç dört sezonda yokmuş. dizinin puanı bir miktar düşmüş. hikayeyi belki daha farklı bir yere getirmişlerdir bilmiyorum. cehenneme falan götürmüşler demişler de çok detaylı bakamadım. 

.şimdi originals vampir günlükleri ardında sanki onların anıtları yapılmış gibi mystic falls'a geldiler. maksat hope'u kurtarmak. caroline'nin ikiz kızları güçleri transfer edebiliyorlarmış. klaus son iyilik olarak bunu istiyor. planı böyleymiş.

.hope'un güya diğerlerini kurtarmak için yaptığı hamleyi geri alacak, hepsini kendine çekecek ve kendini öldürecek. büyük plan bu. bölüm bitmeden sahneyi kararttılar. merak son bölüme kaldı. muhtemelen de finali öyle yapacaklar. klaus ölürse şahane olur ama ölmez herhalde. hope'un ölmesi de güzel olurdu.

.hope denen tipin kaşlarını sonradan takmışlar gibi, gereksiz bir oynaması var. oyunculuğu insanı sinir ediyor. hem hollow'u kendine çekerek öleceğini de biliyormuş. güya diğerleri saklıyor, günlerinin sayılı olduğuna da biliyormuş. pek gereksizlerdi ama elijah ağırlığında vedalı yaklaşımlar güzeldi. birlikte ergence işler yaptılar.

.ölüm kıyısında elemanın teki ile tanıştıp dans ettirme, hayatada dair umutlar. klaus'un uzaktan izlemesi falan bir miktar dokunaklıydı denebilir.

.alaric ve caroline çocuk yapmış. o da vampir günlükleri hikayesini merak etmeme sebep olduydu aslında. alakası olmayan iki karakter böyle nasıl olmuş? alaric yamulduydu bir ara vampir avcısından vampire mi geçtiydi ne olduydu? belki geçmemişti de başka türlü bir avcı olduydu. hepsini düzeltmişlerdir herhalde.

.neyse klaus ile karşılaşmaları kötü oldu. sonra klaus'un kendini yok edeceğini görünce üstelemedi. elijah mevzuya engel olmak istedi. kardeşini korumak istedi ama o da evladı için kendini feda derdindeydi. yine güzel sahneler ama hepsi klaus'un ölmesi ile anlamlı olabilir.

.araya yine hayley'i soktular. diğer tarafta jackson ile takılıyor. ben çok mutluyum falan diyor. suçlu hissetme, yaşamalısın falan diyor. dokunaklı ama mantık olarak biraz salakça hem elijah'a mesaj gönderiyor ama diğer taraftan jackson ile takılıyor. gerçek hayatta da sanki böyleydi ama biraz zorlama işte.

--- spoiler ---