31 Temmuz 2018

castle rock s01e01:


aslında güzel başladı ama gizemli havaları biraz fazla geldi. bu kadar gizem yerine biraz daha gerilimli, korkulu olsa daha güzel olabilirmiş. gizemi basarken iyi ama çözerken olmayınca o kadar bölüm boşuna izlemiş oluyoruz. güzel çözerlerse lafım yok ama şimdi öyle hesaptan yiyorlar. dizinin oyuncularında görmediğimiz tip yok resmen. shameless'den gay oğlan, bloodline'dan, american horror story'den, daredevil'dan var bir sürü tip. stephen king'den diyorlar da nesinden onu çok anlamadım. shawshank redemption var da o bu değil sanki, diğer karakterle bağlantısı olacak mı? yoksa ayrıca bu dizi için hikayeler mi yazmış, onu da çok bilemedim. bildiğimiz var bilmediğimiz var tabii şimdi neyse o olsun, gönlünce olsun. görüntüleri, kurgusu ve müzikleri de güzel olunca keyifle izlenebilir bir dizi gibi duruyor. bir de ilk karakter tanıma uğraşı olmasa iyidi.

--- spoiler ---

.bu salak zenciyi nerden gördüm diyordum, onu da american horror story'de otelli bölümde görmüşüz. resmen başka adam kalmamış gibi hepsini tekrar oynatıyorlar. esas oğlan zaten eskiden izleyemediğim hemlock grove dizisindeydi. neyse ki bu dizide o kadar yavşak yaşvak konuşmayacak gibi. gergin bir insan evladı olarak başladı.

.hikayesinin ne olduğu belirsiz. doksanlarda rahibin teki zenci bir oğlan evlat edinir. hapishanede vaizlik de yapmaktadır. bir gün oğlanla soğuk bir gün ortadan kaybolurkar. 11 gün sonra oğlanı bulurlar ama babası ölmüştür. o soğukta bizim zenci avukatın nasıl hayatta kaldığını anlayamazlar.

.günümüze geliriz. shawshank hapishanesinin emekli müdürü kendini güzel bir şekilde öldürür. o köpek sahnesi de bir harikaydı. nerdeyse adama hayat aşılayacaktı ama son anda şaşırttılar. lost abimizi esas karakter zannettik, şak diye kafadan kopardılar. güzeldi.

.bu abimizin kafesteki oğlanla alakası olduğu belli olur. iyi niyetli gardiyanımız shameless gay oğlanı da ağzını açıp söylediği tek ismin avukat çıkmasına dayanaraktan bizim zenciyi mekana çağırır ama işleri yokuşa süren bir hapishane müdiresi vardır. ne kadar uyuz bir karakter ya bakalım neye varacaklar.

.fazla bir fantastik durum olmadı. arada bir geçmişe dönüşler. aynı yaşta olması gereken hapçı bir hatunun sanki bu avukat zencinin çocuğu olduğunu gösteren sahneler falan derken öyle geçti bitti. bir de intihar edilen yerde kışa geçiş, nerdeyse kendini görüş falan vardı. geçmişi hatırlama olarak kaktırmışlar bu kısmı.

.esas zencinin anası bunak olmuş. bloodline'deki halinden eser kalmamış. böyle daha sempatik bir insan olmuş. elemanı kurtaran polis de şimdi cici babası olmuş. anasına bakıyor denebilir. ölen babasının mezarını değiştirmişler. karının haberi bile yok. hepsinin dramı ayrı zaten. gösterirler yavaş yavaş.

--- spoiler ---