29 Temmuz 2018

The Originals s05e11:

'Til the Day I Die

--- spoiler ---

.bu kadar dram içinde düğünü nasıl başardınız lan? bir de hope çok mutluyum, en mutlu günü yaşadım, aile olduğumuzu hissettim falan diyor. kaç gün önce annesi ölmüş, adam öldürmüş kurt adam olacak falan ama hala mutlular, hala hope mu yani? biraz saçma buldum desem az söylemiş olurum. 

.elijah ile hayley geçmiş görüntüleri iyidi güzeldi ama hayley en sonunda pek bir şey dememiş ki? elijah gidecekken niye geri dönmüş? hayatını yaşa falan diyebileceğini düşünememiş mi? hem hayley'in öldüğü zaman mekana daldığında karıyı hatırlamış. sonraki hayatlarına sözleşmişler ama adam bir hamle yapmamış. çok saçmaymış, aynı zamanda hüzünlüymüş.

.klaus'un kızı ölüyor. elijah böyle acılar yaşıyor. iki kardeşi gözyaşları eşliğinde sarıldırtıyorlar. bölüm sonu dramı da böyleydi. dokunaklıydı aslında, adamların konsepti zaten bu iki eleman üzerine kurulu. o açıdan lafım yok ama bir gariplik olduğunu söylemek gerek.

.klaus normalde böyle bir durumda bu kadar ağır başlı olmazdı. düğün falan dinlemez dağıtırdı ortalığı, şimdi iki saniyede olayı halletmek için olsa gerek. kimse ses etmedi. tüm aile bir araya geldi, mutluluk portresi çizdiler ve dağıldılar.

.davina'yı falan getirdiler. büyü konusunda kendisi son nokta mı? artık atalara da başvuramıyorlar. başka bir yol çıkarmaları gerekirdi. onun yerine ölümü kabullenmiş görünüyorlar ama kesin başka bir şey çıkartacaklar. hope bu dizinin finalinde ölürse şimdiden on puanı basarım, haber edeyim.

.vincent falan ortadan kaybolacak. zaten hepsi ayrı dramlı. freya geliyor hepsine düğünüm var diyor. insan utanır lan. sonra karısına diyor ki ben çocuk istemiyorum. şimdi mi söylenir lan diyorlar. bir taraftan drama, gözyaşına boğup sonra tekrar barıştırıp evlendiriyorlar. adamların işi bu. dizinin finaline gelmeden bir evlilik yapalım demişler. müzikleri falan iyi olacaktı ama olamadı. duyulmadı bile.

--- spoiler ---