28 Temmuz 2018

dark matter s03e12:

My Final Gift to You

--- spoiler ---

.dönüp dolaşıp dördü ekibe katacaklar. bunu güzel yapamayacaklar. öldürmek için silahı kaldırdığı yerde bitirdiler. saçma aslında. adam o kadar düşmandı da ölümünü oyladılar, son karar ikiye kaldı. o da y anına gitti. sana son bir hediyem var dedi, bir kızın var senin dedi. en son şöyle böyle dedi ve şaşırttılar güya.

.kızı olsa ne olacak ki? bulsa ne olacak? bu kadar zaman geçmiş. yine geçmiş hikayesine bağlayacaklar. bir kere bunlar kendi anılarını kazanabilirlerdi, kazanmak istemediler. dört buna yeltendi ve kötü oldu. hepsinin kötü olması zaten dizinin açmazı, şimdi iyimiş gibi davranıyorlar. alternatifleri kötü falan filan diye gidiyor.

.geçen bölümde iki alternatifleri tarafından alımış, dörde teslim edilmiş. dört de blink drive karşılığında bunu bırakacakmış. mevzu özetle böyle ama hepsini yemeğe falan çağırıyor.

.tek tek hepsi ile konuşuyor. aklında bir sürü bilgi var tabii. anılarını geri kazanmış. mesela üç karısının ölmesine sebep olmuş. kaçakçılığını yaptığı madde yüzünden hastalanmış.

.altı amirine ihanet etmiş falanmış filanmış. beşin de kardeşi varmış. öyle muhabbetler işte. ne kadar gerekli bilemiyorum. en başta anılar yok diye ortaya çıktılar, şimdi normal insan oldular sayılır.

.bu süre içinde android de yeni aldığı yükseltmeyi falan yapıyor. makinelerin yükselişi tadında bir hikaye sallıyorlar. bir de makine savaşı mı gelecek? uzaylılar gelecekti hani? onu komple unuttular. 

.derken işler karışıyor. sarayda darbe oluyor. bak sen allahın işine, baş kumandan uyuz kız, nyx'in katili ile dört son ana kalıyor. imparatoruna karşı böyle bir durum. son kapışmada adam bunu öldürüyor ama darbe engellenmiyor, tahtı kaybediyor. yardımcısının anlaşmaları ile dört geri gemiye geliyor ve olaylar böyle gerçekleşiyor.

--- spoiler ---