27 Temmuz 2018

the 100 s05e11:

The Dark Year

--- spoiler ---

.bunların bir halt ettiği belliydi. dövüşler falan derken meğer et çıkartıyorlarmış. insan yiyorlarmış. insanları küp küp doğramışlar. kim insanları o hale getirmiş? terror dizisinde goodsir vardı mesela, naif bir insandı ama insan kesiminden anlardı. bunlar daha garip yapmışlar ama vurucu olmuş.

.zaten bir haller olduğu belliydi. erzak bitiyordu, pat diye hayatta kaldıklarını gösterdiler. geri kalan insanlara ne oldu? ölüleri nerde diye falan soran da olmadı. hepsini afiyetle yemişler, hepsi de güzelce ayakta kalmış, tabii bunca zaman hayatta kalmaları marifet olmuş. bir de insanlıktan son kalanız diyorlar, al işte uzaydan geldiler. onlara kalsaymış dünya daha iyimiş.

.octavia ilkin mantıklı bir insanmış, abby salağı buna akıl vermiş. ondan sonra da hapçı olmuş zaten. yapay zekadan sonra diyor ama bunun suçluluğu daha büyüktür. kıza demiş ki herkese insan yedirmezsen kalanların kasları eriyip kendi kendilerine ölecekler, diğerleri vicdan azabı çekecek ve her şey mahvolacak. bu şekilde o akşam dövüşte abisi olan bir tipe zorla yedirmeye çalıştı. ya wonkru'sun ya da düşmanısın diyerek öldürdü, bir sürü löp et çıktı. öyle hepsini öldürecekken marcus yemek zorunda kaldı. geçmiş olayları da böyle çarpıcıymış işte. güzeldi bu kısımlar.

.güncelde pek bir olay olmadı. clarke annesi ile takıldı. hızlı detoks ettiler. sonra iyileştirmeye falan başladılar. 

.octavia bir taraftan yürüyüşe geçti. diğer taraftan gözcü aygıtlarının işe yaramadığını öğrendiler. birbirlerinin ne yaptığını tahmin ettiler. diyoza ve marcus yine ikili oynadı. ilkin kendi planlarını kullanıyor diye onlara akıl verdi. sonra octavia'dan korkup esas kötü adam ile anlaşmaya oturdular. bölüm sonu böyle bir yerde bitti. sonraki kısımlarda daha çok terse döner bu işler.

.büyük savaş görüntüsünü zaten yapamazlar diye tahmin ediyorum. mevzilenmiş top ateşleri olacak yere bir sürü insan sürüyorlar. güya planları bilerek girecekler ama bir sürü adam ölecek, boşa gitmese de yeseler bari. geçen bölümlerde octavia'nın durumuna yakınıyorduk da normalmiş aslında. en son ekinleri yakması da normal. tekrar adam yememek için böyle bir tercih yapmış olabilir.

.etleri pişirip yeseler daha lezzetli olsa belki alışkanlık yaparlardı kim bilir? bir yamyamları eksikti, o da oldu tam oldu.

--- spoiler ---