21 Temmuz 2018

The Originals s05e09:

We Have Not Long to Love

--- spoiler ---

.adamlar yeni mevzu bulamadı. bu sezonu tekrarlar içinde bitirecekler. tek güzel yanı esas karakterleri öldürebiliyorlar. nasıl olsa final yapıyoruz, hepsini öldürelim bari demişler. bu bölümde pek esas karakter değil ama vincent'in yavuklusu öldü.

.aynı zamanda hope çok fena durumda. zaten hollow meselesi önceki sezonun konusu, getirdiler yine hollow diye. ergen bir büyücü kız nasıl olayı halledebilir ki? bu koskoca oynak parmak vincent'e hakaret demek olurdu. böyle hikaye olmaz demek olurdu, olmadı ama yine döndük olmadı.

.bileklik meselesi getirdiler, şak diye yandı bitti. sesler ancak şiddetle kesiliyormuş. o halde dünyanın en iyi babasına geldin diyor, ulan şiddet gösterdikçe ruhunu falan ele geçiriyor, gözler dönüyor işte. illa biz mi söyleyeceğiz?

.elijah'ı yamultma olayı da iyidi. hak etti aslında, adam gitmiş ölen karının sevgilisinin acısı ile kendini tatmin ediyor. muhabbete bak sen. sonra kız geliyor kızıyor mızıyor, olaylar gelişiyor.

.klaus iyi baba olacak ama olamıyor. kardeşini geri getirdi ama bir numarası yok. şehir altüst oluyor, kendisi dışarda takılıyor. freya ile ayak üstü tehditli konuşmalar falan derken sıkıcı bir bölüm oluyor.

.freya'nın bulunduğu mekana bomba atıyorlar, lezbiyen sevgilisine evlilik teklifi için bu olaydan sonrasını bekliyor. çok da duygusallar, yesinler sizi pis homolar.


.şehirdeki düzen marcel'in eski düzeni olmasını isteyen grup, hayley'in ölümü ile sonuçlanan olayların baş mimarı karının grubu, niye bunların hepsini öldürüvermiyorlar? onu hiç anlamıyorum. eski sistem gelsin demek de yeni bir şey bulamadık demek. şimdi yürüyüş falan yapıyorlar, marcel onlara destek veriyor. vincent de tarafını seçiyor ama sevdiceğini kaybediyor. pek salakça yani.

--- spoiler ---