22 Temmuz 2018

shameless s07e03:

Home Sweet Homeless Shelter

--- spoiler ---

.şu adamlara has bir iç sıkıntısı oluyor. diziye mi denk geliyor bilmiyorum, izledikten sonra bir tiksinmeyle karışık sıkıntı baş gösteriyor. nasıl bir dizi lan bu? işleri yolunda gitmeyince üzülüyorum da, nasıl karakterlerse insan bir yandan seviyor diğer yandan tiksiniyor. bu başarılı iş demek herhalde ama o kadar sıktığı için izleyip bitiremiyorum, güncel bölümlere gelemiyorum.

.lip'in olay mesela, çok üzücü. zeki kardeşimiz, tek parlak çocuk büyük adam olacaktı, alkolik oldu. gitti rehabilite oldu ama elindeki üniversiteyi kaybetti. şimdi güya stajerlik yapıyor ama milletin çiş torbasını temizliyor. ablasının mekanda bulaşıkçılık yapıyor. seviyesini çok düşürdü. çok ayıp etti. bu elemanın hayatını bok eden zengin kız, hani o fotoğrafı paylaşan tip çıkıp gelirse bir harika olur aslında.

.ian için ne zamandır hasta olmuyor dediydik, şak diye hasta muamelesi yaptılar. elemanın rızası da yok, zorla ilacını artırıyor. belki bir hata idi? belki sadece şeytan görüyorum diyen kıza bir yakınlık duyduydu. her ne olursa olsun protokolü aşmaması gerekiyordu. işleri berbat etti, üzüldük.

.frank'i görünce midem kalkıyor artık. evsiz meselesini inanılmaz artırmışlar. kendi ailesinden hayır görmedi diye tuttu evsizlerden kendi ailesine yedekler yaptı. tipleri benzettiler, komik de yapmışlar ama iğrenç görünüyorlar. kiralık bir evi evsiz evine çevirdi. sahibi norveçte ulaşılamıyor diye böyle bir şeye nasıl izin verildi ki? komik desen değil ama gülümsetiyor işte. kokusu buraya kadar geliyor, midem kalktı.

.deb hırsızlığı abartınca yakalandı, ablası geri zekalı muhabbeti yaparak kurtardı ama tekrar eder gibi. bunca zaman yakalanmaması başarı. işleri o zaman iyi giderken kötüye gideceği belli ama yine de deb'in muhabbeti bile kusmak istetiyor insanı.

.carl'a önce üzüldük, sonra sevindik. onun adına sevindik. şimdi o kadar uğraştığı kız arkadaşı gitmiş başkasından bel soğukluğu kapmış. eleman hafif yavaş idrakli, hemen de anlayamıyor. aldatıldığını anlayınca takip ediyor. fotoğrafı çekip babasına geliyor. birlikte mekanı basıyorlar, en hoş kısmı bu ama o kadar da değil işte.

.komşularımızın üçlü takılması, mutlu aile olmaları falan güzel. yeni işler buldular atılım yaptılar, güzel para kazanacaklar derken sadece aracı çeksinler diye para geliyor. o da güzel ama rus babasının gelişi nedir arkadaş? bir sürü sıkıntıya neden olacak gibi. svetlana'yı bundan sonra diziden çıkarmazlar herhalde ama bari bunlarda sıkıntı olmasın.

.fioana desen tinder manyağı olmuş. salak saçma işlerde. kardeşleri için koşturuyor derken işini kaybetme tehlikesi yaşıyor. sonra evde kalmak için herkesin çalışması gerektiğine kanaat getiriyor, kardeşlerine böyle söylüyor ve araları iyice beter oluyor. kim bilir artık ne olacaksa olacak, çok pisler.

--- spoiler ---