20 Temmuz 2018

bloodline s02e10:

Part 23

--- spoiler ---

.olayları beklendik bir yere doğru sürükleyip ters köşe yaptılar. kevin salağının dengesiz hali adam öldürmesi ile sonuçlandı. marco salağı da olayı fazla kişiselleştirdi. o kadar trip atması yerine yarın gel merkeze diyebilirdi. onun yerine itirafa gelmiş adamı hepiniz hapiste çürüyeceksiniz falan diye karşıladı. kevin de çaktı kafasına, ölmüştür herhalde.

.o sırada john şehirden çıkıyordu. insafsızlar, sezon burada mı bitirilir? inmiyor de şerefsiz, sonraki bölüm %96'da takıldı kaldı, paylaşan yok. torrent bitmiş, haberimiz yok. insanlık ölmüş, aile bağları çürümüş.

.kardeşler birbirini satmaya başlamış. john her şeyi bırakıp gitse aslında süper olur, kesin kevin için geri gelecek. öncesinde sen katilsin biz değiliz, sana insanlık namına yardım ettik falan filan diyordu. iki dakika sonra katil oldu. meg belki katil olmaz ama kevin'ın marco'ya götüren son kişi, yine cinayeti saklayacaktır. karı en azından dur lan manyak mısın? en azından sabahı bekleyelim, john bir çaresine bakacaktır falan demesi gerekirdi, hepsi ayrı bir manyak bunların zaten.

.meg aynı zamanda gitti annesine john'u söyledi. bir sırrı saklamak ne zormuş arkadaş, kimsenin ağzında bakla ıslanmıyor, çok fena durum. annesi vakti zamanında kocasını da koruduydu, bunu da sineye çeker gibi geliyor bana.

.john eric'i paketleyip öldürecekti. bir hayli gergin sahnelerdi. neden öldürmedi, onu bir türlü idrak edemedik. adam çok ikilemde kaldı. yaptığı başlı başına suç zaten. eric belki ispat edemez falan filan ama korkup marco'yu hemen çağırmıştı. oradan mevzuyu eric marco'yu öldürdüye getirebilirler. bu sefer şerifi ne yapacaklar? adam neyin peşindeydi biliyor. bir şüphe kalır. üçüncü sezonu böylece gerebilirler ama güzel bitiremeyecekler gibi görünüyor. bölüm puanları bize bunu söylüyor diyelim.

.bir de danny'nin oğluşu var. eleman babası sigortadan para alsın diye dükkanı yakmış. kundaklama olduğundan zırnık alamamış, adam da mekan yandıktan sonra eski adam olmamış. dizinin başı zaten danny'nin ailesinin yanına dönüşüydü. olaylar hep oradan sonra başladı, oğlan geldi john'a anlatacaktı ama karısına anlattı. bir şeye yaramaz ama duygusal bir hadise. danny'i de geçmiş görüntüleri ile dizide görüyoruz. iyi yapıyorlar aslında.

.john ve karısı da ayrı bir gerilim filmi, adamlar nasıl yapıyorsa john'u konuşturmadan inanılmaz bir hale sokuyorlar. karıya durumu açıklamıyor ki daha sonra başı belaya girmesin, rahat da duramıyor. ne yapman gerekiyorsa yap diyor. evlilik falan yalan oldu yani. bir hayırsız kardeş yedi mahalleye zarar.

.da yazık adam en son işleri yoluna koydum, biraz borç lazım diye babasından tekrar para istemiş. adam da oğluna ve annesine bakarsan yani onlara yolladığım parayı kesmemi kabul edersen para veririm demiş, bu da nasıl bir manyaksa artık. eleman da bunu riske atamamış ve olaylar gelişmiş.

--- spoiler ---