8 Temmuz 2018

The Originals s05e06:

What, Will, I, Have, Left

--- spoiler ---

.hayley'i öldürdüler. bölüm o kadar iyi değildi, hatta kendini feda etmesi de gerekmiyordu ama esas karakteri öldürmeleri şaşırtıcı oldu. bir şekilde yanan karıyı canlandırmazlar diye umuyorum, o yüzden heyecanlı bir bölüm sonu oldu. klaus yine kafayı yiyecek, kızı kafayı yiyecek. elijah kendine gelirse o da kafayı yiyecek. hepsi kafayı yesin de öyle bitirsinler bari diziyi.

.baştan sonra gerginlikle ilerledi, pek bir aptalcaydı. zaten tüm olaylar salak kızdan çıktı. eleman gelip bunun kafasına dokunduğunda hayley'in yerini öğrenmiş. ondan sonrası da çorap söküğü olarak gelmiş.

.bunların manevi anneleri, sıkıntılı kadın da güya sadece melezliklerini yok etmek ister gibi yapıp hepsini öldürmek istemiş. oğlan çocuğuna iki saat dil döktüler ama bunu anlatamadılar.

.sonra hayley'in kurtluğu bastırıldığında bunu izledikleri büyü hareket eder diye bir fikri aklına gelmiş olmalı, oradan kurtuluğunu bastırdılar. gayet kötü bir işlemiş. sonra yerini öğrendiler ama onlar gelene kadar diğer kadın geldi, ortalığı karıştırdı. hayley'in kalbini avuçladıydı. tam o ara karının parmağını kırıp, güneş korumalı yüzüğünü çıkartıp kendini evin dışına attı ve birlikte yandılar, bittiler kül oldular.

.klaus caroline ile zaman kaybetti. güya arıyorlardı. telefonlara ulaştılar da geçmişten günümüze geyik çevirdiler de falan da filan. tam mekana geldiği vakit elijah belirdi. o da ne alakaysa canla başla yeni sevdiği karı için ortalığı karıştırdı. klaus'u yavaşlattı. derken hayley öldü. bir şeyler hissetti mi? hiçbir şey mi hissetmedi? bu adamın kafasını kapatıp aile dramından çıkartamamaları çok saçma oldu. en başka ailesine karşı yaklaşımı yüzünden ortalığı karıştırdığını söyledi. o yüzden her şeyi unutturdu. şimdi ailesi olacak yeni karı yüzünden ortalığı karıştırdı. sorun kendinde yani, olacak iş değil. yöntem de çok salakçaymış.

.büyücü kardeşler bir şey yapamadı. aptallıklarda sınır tanımadılar. hayley'in yeni takıldığı tipe gerçeği söyleyelim söylemeyelim muhabbeti de aptalcaydı, gereksizdi.

--- spoiler ---