7 Temmuz 2018

humans s03e07:

Episode #3.7

--- spoiler ---

.son kısımdaki max ile anatole kapışması pek tatlıydı. adamlar nasıl oynamışsa iki robotun dövüşü olarak insan algılayabiliyor. hareketler falan komik sayılır ama bir taraftan da mümkün gibi. pek de güçlüler maşallah. sonunda max anatole'un kafasını kolona gömdü ve öyle bitti. elinde de sentetik kanı oldu. max de kafayı yerse kötü olacak.

.niska'nın hikayesi nereye gidiyor böyle bilmiyorum. bölüm sonunda odi'nin tipini gördük. uyuyan sentetik oymuş ama tam odi değilmiş. bir de mavi gözlü olmuş. adamlar yeşil göze bir sürü göz getirdi. belki bir çözümü vardır, kim bilir artık.

.basswood dedikleri sentetikleri yok etme planını öğrendik. önce şarj olmalarını engelleyip sonra elektrikte dalgalanma yapıp çoğunu katledeceklermiş. uyuz karı bunu adamdan öğreniyor da ne bileyim yine kurtarır birilerini kahraman olur. neden sam'i tercih etmedim diye kendince üzüldü. gece yürüyerek bir yerlere gidiyor gibiydi. özel noktasında kafa dinlemeye gitmiş. kızı gelip hamile olduğunu söyledi, sonra savaş için yüreklendirdi. gittiğinde içeri almadılar ama zaten çok da fark etmiyormuş.

.mia'nın sorgusunda da bunu gördük. adamlar zaten sentetikleri öldürmek istiyormuş. gerisi hikayeymiş. insanlığın en büyük buluşu diyorlar ama bir taraftan da hakkaten en büyük tehdit, sentetiklerin iyi niyetlerine nasıl bırakacaklar? al işte anatole gibi bir karakter çıkabiliyor.

.insanların hayatını sürdürmek istemesi, çoğalması falandan dem vurup kendisi aynısını yapıyor. aynı zamanda bir inançlı insan müsveddesi. max gerçekleri açıklıyor. david ester dedikleri adam bunların hiçbirini tasarlamadı, sizin bilinçlenmeniz mia'yı kurtarmak içindi, yan etkisiniz falan diyor. ona da inanmıyor. insanlığa göndermeli, vurgulu kısımlar. insanlar var oluşlarına anlam yüklerken bir taraftan yan etki olabiliriz demek istiyorlar. güzel dokundurmaydı aslında ama aldığı karşılık tam bir kökten dinci tavrı.

.sonra mekana leo geliyor, yaratıcısının oğlu diyerek güzel karşılıyor. leo babasından nefret ettiği için tartışıyorlar, derken ağzını burnunu kırıyor. niye bu kadar güçlüsün derken sentetik muhabbeti mi yaptılar bilmiyorum. bu leo'nun yarı insan olmayışı çok saçma oldu ya neyse işte, bizim eski turuncu gözlü (artık yeşillendi) dayanamıyor, max'i tıktıkları yerden çıkartıyor ve anatole ile kapışıyorlar, sonuç belli.

--- spoiler ---