7 Temmuz 2018

humans s03e06:

Episode #3.6

--- spoiler ---

.en etkili bölümlerinden biriydi ama yazmayı unutmuşum. bu aralar pek meşgul tıklamalardayım sanırım. unuttuğumu bile unutup sonraki bölümü izledikten sonra yazmadığımı fark ettim, sonraki bölümden spoiler kaçırmam inşallah.

.en çarpıcı sahnesi anne karakterinin tanımadığı bir insan ile velet sentetik sam arasında bir tercih yapması meselesiydi. anatole dedikleri pislikte tip evlerini bastı. emrindeki turuncu gözlü arkadaş emrini dinlememiş, bunları niye öldürmeye çalışıyor bilmiyorum ama önden emir gelmiş, yarım kalmış. şimdi hepsini zor kullanarak kontrol ediyorlar ve bir tercih yapmaya zorluyor.

.kadının adamı öldürmesi beklenebilir miydi bilmiyorum ama onları da en az insan kadar bilinç sahibi varlıklar olarak görüyorsa tercihini tabii ki oğlan da yana yapmalıydı. bir kere daha çocuk, sentetik de olsa bu böyle. bu sentetik arkadaşların ölüme çare bulamaması biraz saçma, sonuçta bilinçlenmeleri de kodla oluyorsa ölmemeleri gerekirdi aslında.

.tabii bu olaylar patlak vermeden önce toplantıya turuncu gözlünün olayları ile girdilerdi. kadın bu elemanda farklılık olduğunu anladı. protestocuları evin önünden uzaklaştırırken sinirlendiğini fark etti. sonra kadına durumu anlattı. onun gözetiminde toplantıya geçtiler. mia'ya falan söyledi. güya toplantıda mia'nın konuşması her şeyi değiştirecekti. onun yerine herkesi öldüreceklerdi. turuncu gözlüye verilen emir saat ikide herkesi öldür derken evdeki herkes değilmiş diye anlamak istedim. sonra niye evde öldürmedin demesi de garipti. bilemedim artık hepsini tehdit ediyorlar diyerek geçelim.

.tam o sırada bizim öfkeli kızcağız kendini patlattı. meydanda bir bildiri okudu, gözlerinde biraz şüphe vardı ama üç kere tekrar ettikten sonra patlattı. toplantıdayken dumanı falan gördüler, işler karıştı ve işte mevzular döndü dolaştı buraya geldi.

.sam ve turuncu gözlü yanlarından ayrıldı. aslında iyi eleman gibi gösteriyorlar. hepsinin kafası karışık ama nasıl birbirlerinden bu kadar farklı olmuşlar? karakterleri neye göre belirlenmiş, orası da çok belirsiz aslında.

.niska kendi çapında işler peşinde, uyuyan sentetik diyorlar da ne çıkacak bakalım diye beklettiler. tuzağa düştü, oradan bardaki adam yardım etti. ona güvenmek zorunda kaldı. bunun hikayesi ile genel hikayeyi bağlayacaklardır diye umut ediyorum.

.leo ve salak kız da kendi çaplarında geçmişlerinde takıldılar. leo'nun hatırladığı şeyden sonra babasının durumu, aslında kendisinden bile tiksindiği falan filan derken pek bir şey beceremediler. hamile olduğu ortaya çıktı. leo'ya söyledi. iyi karşılamadı. araları kötü oldu falan filan oldu derken anne de diğer tarafta pek üzüldü, yürüyüşe çıktı ve bölüm bitti.

--- spoiler ---